Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här är kronprinsessan Victorias kärlekshyllning till svenska folket

Kronprinsessan Victoria höll ett känslofyllt tal på under firandet av hennes 40-årsdag. Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Efter talet fick hon en stor kram av lillsessan Estelle. Foto: / SVEN LINDWALL

BORGHOLM. Kronprinsessan Victoria överväldigades av folkets hyllningar på sin 40-årsdag – och vände sig direkt till svenska folket för att tacka.

– Jag vill tacka för all den värme och kärlek som ni har givit mig genom åren, sa en djupt rörd Victoria.

Efter kärlekstalet gick hon ner till lilla Estelle, 5, som gav sin mamma en varm och kärleksfull kram.

Känslorna är "all over the place", sa en gång prins Daniel.

På Victoriadagen var det förmodligen just så som kronprinsessan Victoria kände.

När hon, i samma kortegevagn som kungaparet, prins Daniel och lilla Estelle, anlände till Borgholms idrottsplats på fredagskvällen möttes hon av ett jublande folkhav med tusentals personer närvarande.

Alla var där för att gratulera Sveriges kronprinsessa på 40-årsdagen.

Det gjordes med uppträdanden från flera av Sveriges främsta artister – Malena Ernman, Jill Johnson, Magnus Uggla och många fler.

I samband med att kronprinsessan delade ut årets Victoriastipendium till cyklisten Jenny Rissveds tog hon också tillfället i akt till ett tal.

Victoria: "Öland ett sommarparadis"

Hon blickade då tillbaka på de många Victoriadagar som varit på just den plats där hon stod – på Borgholms idrottsplats.

– För mig har Öland alltid varit ett sommarparadis. För min familj har det varit det i många generationer. Ett stort tack till alla ölänningar som får oss att känna oss som hemma här, sa kronprinsessan Victoria.

Men hon valde också, djupt berörd, att blicka ut över publikhavet och rikta sig direkt till svenska folket.

– Nu vill jag passa på att ta det här tillfället i akt för att tacka det svenska folket. Jag vill tacka svenska folket för all den värme och all den kärlek som ni har givit mig genom åren. Jag kan inte med ord beskriva hur mycket det betyder för mig. Tack, sa Victoria och publiken jublade.

Estelle kramade – Victoria släppte inte taget

Direkt efter sitt tal på scenen gick hon ner till kungafamiljen för att åter sätta sig i publiken. Men prinsessan Estelle, 5, stoppade henne – och gav sin mamma en lång och varm kram. Victoria hade svårt att släppa taget från sin dotter.

Foto: / SVEN LINDWALL

Ett genuint ögonblick som berörde många.

Kronprinsessan Victoria landade på Kalmar flygplats strax innan klockan 17. Hon flög reguljärt med flygbolaget BRA ihop med prins Daniel och barnen. Men också med prins Carl Philip, prinsessan Sofia och deras ettåring, prins Alexander.

De åkte sedan i ilfart över Ölandsbron till Sollidens slott där de gjorde sig i ordning innan de satte sig i kortegen för att motta folkets gratulationer på idrottsplatsen i Borgholm.