Här är de utvalda bröllopsgästerna

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Prinsessan Theodora
Foto: Suvad Mrkonjic
Leonie Persson och Karl-Johan Persson
Foto: Toni Sica
Anders Bagge.
Foto: Alexander Donka
Caroline Winberg.
Foto: Karwai Tang
Nina Eldh.
Foto: Suvad Mrkonjic
Prins Pavlos.
Foto: Suvad Mrkonjic
Jan Björklund och Anette Brifalk.
Foto: Suvad Mrkonjic
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel.
Foto: Andreas Rentz
Prinsessan Charlene.
Foto: Pascal Le Segretain
Gustav Fridolin.
Foto: Anna-Karin Nilsson
Fredrik Reinfeldt.
1 / 12

I afton är det Årets bröllop och Årets fest när prinsessan Madeleine, 30, och finansmannen Christopher O'Neill, 38, blir äkta par.

Vilka är de inbjudna gästerna som får vara med på nära håll?

Och vad tycker de om att gå på ett så storstilat bröllop?

Idol-domaren Anders Bagge är en av gästerna.

– Det ska bli fantastiskt att gå på deras vigsel och middag. Jag är oerhört hedrad, säger han.

Informationschefen Anette Brifalk tar med sig sin man, FP-ledaren Jan Björklund på bröllopet i Slottskyrkan där Madeleine i dag skrider in i en Valentinoklänning för hur mycket pengar som helst.

Brifalk ser fram emot bröllopet.

- Bröllop är ju alltid kärlek och glädje, säger Anette som, tillsammans med sin man, också var bjudna på kronprinsessan Victorias och Daniels bröllop.

- Jag tar inte på mig samma klänning i kväll, skrattar hon.

Apropå klänning: Celina Midelfarts, 40, vita blåsa väckte uppmärksamhet på Maddes och Chris privata fest på Grand Hôtel i går kväll. Hon kommer från en mycket förmögen norsk familj och är kompis med Madeleines kompis Camilla Olsson - det var så hon kom in i gänget.

I kväll ska Madde och Chris dansa brudvalsen på Drottningholms slott. "Idol"-domaren Anders Bagge kommer att kasta ett granskande öga. Men lugn, Madde och Chris, ni har redan fått er fullpoängare.

- Det ska bli fantastiskt att gå på deras vigsel och middag. Jag är oerhört hedrad. Jag har träffat Chris och måste säga att han är en fantastisk kille. Madeleine har valt helt rätt, säger Anders Bagge.


Många av gästerna syns i vimlet på Stureplans krogar. En av dem är Josephine d'Otrante, 34, dotter till hertiginnan Christina d'Otrante som äger Elghammars slott i Sörmland, där för övrigt Leif GW Persson hyr in sig och har byggt jakttorn för att hans jaktkompisar inte ska drälla omkring.

Leif GW Persson är inte bjuden. De enda Perssönerna på kalaset är Hennes & Mauritz vd och storägare Karl-Johan Persson med fru Leonie Persson, båda vänner till kungabarnen.

En annan framgångsrik handelsman är gamle Ica-handlaren Kenneth Bengtsson och hans fru Ann-Kristin. Kenneth började som hjälpreda och packade kassar - och slutade som vd och koncernchef för Ica AB. Dessutom har han varit ordförande i Svenskt Näringsliv och ledamot i styrelsen för Childhood som Madeleine arbetar för.

Han och Ann-Kristin träffades när de var unga - Kenneth bara 17 och Ann-Kristin 21.

- Vi har blivit bjudna genom att Kenneth har lärt känna Madeleine genom sitt jobb, säger Ann-Kristin Bengtsson.


Andra som kommer är Christofer och Sofie von Reis, Petter von Heidenstam och Anders Skiöldebrand.

Visste ni förresten vad en coiffeur är? Det betyder frisör på franska, och det är franska titlar på prinsessan Madeleines frisörer när gästlistan presenterades: alltså frisörerna Peter Ljung, Peter Hägelstam och Johan Hellström, den sistnämnde vd på företaget Björn Axén.

Frisörerna gjorde kronprinsessan Victorias håruppsättning (och mamma Silvias) när hon gifte sig. Nu är det prinsessan Madeleines tur. Frisyren är redan bestämd och i går träffade hon frisören än en gång.

- Vi är färdiga för i dag, sa Peter Hägelstam i går kväll. Han är kreativ chef på företaget.

Kan Madeleine sova i sin brudfrisyr eller måste du piffa till henne igen under lördagen?

- Haha, det där var en väldigt manlig fråga, en sån fråga ställer aldrig en kvinna. Det är ju på lördagen som hon ska vara fin, så det är klart att vi måste hjälpa henne då, säger Peter Hägelstam.

Har du med dig din patenterade manick som gör underverk med håret?

- Javisst, min volymizer (minikrustång) finns alltid med i min utrustning, säger Hägelstam och berättar att i runda tal 25 frisörer är engagerade för bröllopsgästerna. Enligt vad Expressen erfar får bland andra drottning Silvia och kronprinsessan Victoria hjälp av Hägelstam & Co.

Vad vill du hälsa till brudparet?

- Jag skulle vilja hälsa att jag, Peter, känner mig lycklig över att de har träffat varandra. Det är underbart. Och jag tar med mig lilla näsduken...


Flera medlemmar ur Greklands avsatta kungafamilj kommer. Yngsta dottern, prinsessan Theodora, är ett år yngre än sin syssling Madeleine (Theodoras mamma Anne-Marie, Greklands drottning, är kusin till kung Carl Gustaf).

Theodora föddes i London, men har sedan dess flyttat till Los Angeles för att satsa på en karriär som skådespelerska under artistnamnet Theodora Greece. De senaste åren har hon haft en mindre roll i den amerikanska såpoperan "Glamour". När den brittiska tidningen Daily Mail, i en intervju från förra året, frågade henne om hon trodde att hennes gudmor, den brittiska drottningen Elizabeth II, tittade på serien svarade hon:

- Det vore fint, men på något sätt tror jag inte att drottningen är ett stort fan av "Glamour". Jag får ge henne några dvd:er eftersom det inte sänds i Storbritannien, men jag tror att hon antagligen är för upptagen för att titta.


Om Chris O'Neill undrar hur det är att gifta sig med en kunglighet i ett annat land kan han fråga gästen prinsessan Charlene av Monaco. Den sydafrikanska simmerskan gifte sig med Monacos furst Albert för två år sedan. Men vi får hoppas att Chris O'Neill inte är lika nervös inför att bli en del av kungafamiljen som hon var.

Innan det kungliga bröllopet i Monaco rapporterade den franska tidningen L'Express att Monacopolisen stoppade Charlene när hon försökte lämna landet och återvända till Sydafrika. De skulle även ha tagit hennes pass. Hovet i Monaco har tillbakavisat uppgifterna.

Charlene kommer till bröllopet - utan sin make furst Albert.


Dino Lavlani är vd för elektronikkedjan Binatone som hans far var med och grundade 1958. Lavlani är en sann jetsettare och världsmedborgare. Hans föräldrar är av indiskt ursprung, han föddes i London, utbildades i USA och bor numera i Hongkong där företaget har sitt huvudkontor. Multimiljonären firade nyligen sin 40-årsdag i London där bland annat Greklands prins Pavlos (Madeleines syssling), som även kommer närvara vid prinsessan Madeleines och Chris O'Neills bröllop, var en av gästerna.

Fransyskan Coralie Charriol Paul kommer tillsammans med sin man, Dennis I Paul.

2007 var paret med under en fest för Tom Cruise på "Museum of the moving image". Förutom paret var även Chris O'Neill på plats.


Brett Hansen och Libby Hansen gifte sig för nio år sedan, i mars 2004. Nu är de i Sverige för att gå på bröllop. Det lyckliga paret träffades på jobbet, via en gemensam klient.

Deras första dejt hölls på Hotel Bel Air i Los Angeles och efter det sa det "klick", enligt tidningen Inside Weddings. Deras bröllop gick i Libby Hansens favoritfärg blodrött och lavendellila och på borden fanns blomsterarrangemang med levande ljus.

Anna Boiardi och Jack McCue, advokat, gifte sig vid sjön Como i Italien. Anna Boiardi är grundare till Cucina Academy och en känd kock som ofta är med i amerikanska medier. Självklart kommer de finnas på plats på samma sätt som Caroline Winberg, statsministern och Gustav Fridolin. Stefan Löfven har däremot tackat nej.

Vart tog Nina Eldh vägen? Nina som var Bertil Ternerts föregångare som hovets informationschef. Jodå, hon dyker upp.

- Jag gläds åt deras lycka och är väldigt hedrad att få vara med på bröllopet. Jag har hälsat på Chris, han verkar vara en mycket varm person. De är ett väldigt bra par ihop, säger Nina Eldh.

Till sist. Psst, Madeleine och Chris, om det behövs dricka till efterfesten så kan säkert er gäst David Elghanayan vara behjälplig. Han var med och grundade vindistributören Vanquish Wine i Storbritannien och påstod i Daily Mail 2008 att de hade Storbritanniens största lager av Crystal champagne.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.