Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här är Chris bild på nya prinsessan

Sveriges nya prinsessa!
Foto: CHRIS O'NEILL
Madeleine och Chris har blivit trebarnsföräldrar.
Foto: ROBIN UTRECHT / /ALL OVER PRESS ROBIN UTRECHT FOTOGRAFIE

Nu får Sveriges nyaste prinsessa träffa sina storasyskon.

– Paret har lämnat sjukhuset med sin dotter och är nu hemma på Hovstallet, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Samtidigt som familjen kom hem släppte hovet en bild på den lilla prinsessan, tagen av pappa Chris O'Neill på Danderyds sjukhus.

Natten till fredag föddes en ny prinsessa av Sverige. Det blev prinsessan Madeleines och Chris O'Neills tredje barn.

– Vi är mycket glada över tillökningen i vår familj, sa Chris O'Neill i ett pressmeddelande.

Syskonen, prinsessan Leonore, 4, och prins Nicolas, 2, var i förskola under dagen men fick på fredagseftermiddagen träffa sin lillasyster.

Då kom mamma, pappa och den än så länge namnlösa lillsessan hem till Hovstallet i Stockholm, där familjen har sin Sverigebostad.

– Paret har lämnat sjukhuset med sin dotter och är nu hemma på Hovstallet, bekräftar Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Samtidigt har hovet publicerat den första historiska bilden av prinsessan. Bilden är tagen av pappa Chris O'Neill på Danderyds sjukhus.

I samband med att hovet publicerade bilden kom flera lyckönskningar från hela kungafamiljen.

– Vi känner stor glädje för att prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill har fått sitt tredje barn, och tacksamhet för att allt har gått väl för både mor och barn. Nu ser vi mycket fram emot att lära känna den nya familjemedlemmen, säger kungaparet i ett gemensamt uttalande på hemsidan.

Gratulationerna till prinsessan Madeleine 

Kronprinsessparet:

– Vi är så glada för hela familjens skull och önskar den nya familjemedlemmen varmt välkommen.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia:

– Vi gläds med Madeleine och Christopher, och med Leonore och Nicolas som äntligen får träffa sin efterlängtade lillasyster. Vi ser fram emot att träffa henne!

Chris familj, mamma Eva och systrarna Tatjana och Natasha, säger:

– Vi gläds över nyheten om Madeleine och Christophers lilla flicka, Leonore och Nicolas lillasyster. Vi sänder dem våra varmaste lyckönskningar och ser fram emot att träffa dem.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.