Sveriges nya prinsessa! Foto: CHRIS O'NEILLSveriges nya prinsessa! Foto: CHRIS O'NEILL
Sveriges nya prinsessa! Foto: CHRIS O'NEILL
Madeleine och Chris har blivit trebarnsföräldrar. Foto: ROBIN UTRECHT / /ALL OVER PRESS ROBIN UTRECHT FOTOGRAFIEMadeleine och Chris har blivit trebarnsföräldrar. Foto: ROBIN UTRECHT / /ALL OVER PRESS ROBIN UTRECHT FOTOGRAFIE
Madeleine och Chris har blivit trebarnsföräldrar.  Foto: ROBIN UTRECHT / /ALL OVER PRESS ROBIN UTRECHT FOTOGRAFIE

Här är Chris bild på nya prinsessan 

Publicerad

Nu får Sveriges nyaste prinsessa träffa sina storasyskon.

– Paret har lämnat sjukhuset med sin dotter och är nu hemma på Hovstallet, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Samtidigt som familjen kom hem släppte hovet en bild på den lilla prinsessan, tagen av pappa Chris O'Neill på Danderyds sjukhus.

Natten till fredag föddes en ny prinsessa av Sverige. Det blev prinsessan Madeleines och Chris O'Neills tredje barn.

– Vi är mycket glada över tillökningen i vår familj, sa Chris O'Neill i ett pressmeddelande.

Syskonen, prinsessan Leonore, 4, och prins Nicolas, 2, var i förskola under dagen men fick på fredagseftermiddagen träffa sin lillasyster.

Då kom mamma, pappa och den än så länge namnlösa lillsessan hem till Hovstallet i Stockholm, där familjen har sin Sverigebostad.

– Paret har lämnat sjukhuset med sin dotter och är nu hemma på Hovstallet, bekräftar Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Samtidigt har hovet publicerat den första historiska bilden av prinsessan. Bilden är tagen av pappa Chris O'Neill på Danderyds sjukhus.

I samband med att hovet publicerade bilden kom flera lyckönskningar från hela kungafamiljen.

– Vi känner stor glädje för att prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill har fått sitt tredje barn, och tacksamhet för att allt har gått väl för både mor och barn. Nu ser vi mycket fram emot att lära känna den nya familjemedlemmen, säger kungaparet i ett gemensamt uttalande på hemsidan.

Gratulationerna till prinsessan Madeleine 

Kronprinsessparet:

– Vi är så glada för hela familjens skull och önskar den nya familjemedlemmen varmt välkommen.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia:

– Vi gläds med Madeleine och Christopher, och med Leonore och Nicolas som äntligen får träffa sin efterlängtade lillasyster. Vi ser fram emot att träffa henne!

Chris familj, mamma Eva och systrarna Tatjana och Natasha, säger:

– Vi gläds över nyheten om Madeleine och Christophers lilla flicka, Leonore och Nicolas lillasyster. Vi sänder dem våra varmaste lyckönskningar och ser fram emot att träffa dem.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.