Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här anländer familjen till Karlstad med tåg

I går kväll klev Carl Philip, Sofia och Alexander av tåget i Karlstad.Foto: Sanna Emanuelsson/Nwt
Hon och Carl Philip hälsade glatt på värmlänningarna som samlats på stationen.Foto: Sanna Emanuelsson/Nwt

Nu har prinsparet anlänt till sitt hertigdöme Värmland!

I går kväll klev de av tåget i Karlstad – och prinsessan Sofia hade prins Alexander i famnen.

Kungahuset senaste tillskott är van vid att resa med mamma och pappa men kommer inte att delta i några offentliga aktiviteter.

I dag väntar besök i Värmland för prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Prinsparet anlände redan i går kväll med tåg till Karlstad där representanter från länsstyrelsen mötte upp dem.

Och prinsessan Sofia hade ingen mindre än lille prins Alexander i famnen när paret klev av tåget.

Hon och Carl Philip hälsade glatt på värmlänningarna som samlats på stationen, skriver NWT som var på plats när prinsparet ankom.

Men prins Alexander kommer föra en mer anonym tillvaro när mamma och pappa är på rundresa i hertigdömet.

– Han kommer inte att vara med under några officiella delar av besöket, säger Ulrika Näsholm, informationssekreterare vid hovet.

Prinsessan Sofia besöker Fritidsbanken i Fröding arena

Värmland är prinsparets hertigdöme och ett fullspäckat program väntar nu prinsen och prinsessan under dagen. Första programpunkten börjar halv nio på morgonen och den sista först halv åtta på kvällen.

Prinsen startar dagen ute i skogen vid Gullsjöälven där han bland annat ska visas skogsmaskiner av Hushållningssällskapet Värmland.

När prinsen är ute i skogen befinner sig prinsessan Sofia på Fritidsbanken i Fröding arena i Karlstad. Fritidsbanken är en verksamhet som fungerar som ett slags bibliotek för sport- och fritidsprylar.

– Det är en ära att prinsessan kommer och besöker vår verksamhet, det är värdefullt och känns som en bekräftelse på att vi har en bra verksamhet, säger David Mathiasson, verksamhetsledare Fritidsbanken Värmland.

På kvällen väntar en middag på landshövdingens residens som landshövding Kenneth Johansson och fru Viola Johansson bjuder in till.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.