Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Grevinnan Sophie i kontakt med smittad – isoleras

Enligt kungen kan ingen förklara varför vi inte har munskydd ute i samhället i Sverige. Hör Anders Tegnells förklaring.
Grevinnan Sophie sågs senast offenligt när hon deltog i en välhörenhetstävling i London den 4 oktober.Foto: KGC-178 / STELLA PICTURES/KEN GOFF KEN GOFF
Det är oklart om också prins Edward och barnen isoleras tillsammans med grevinnan Sophie.Foto: STELLA PICTURES/AVALON.RED B68
Hovet gör allt för att skydda drottning Elizabeth från coronaviruset.Foto: I-IMAGES / POLARIS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES
Foto: KGC-178 / STELLA PICTURES/KEN GOFF KEN GOFF

Grevinnan Sophie, 55, isoleras efter att ha haft kontakt med en coronasmittad person, rapporterar The Sun.

Det är oklart om även maken prins Edward och drottning Elizabeths barnbarn Louise och James kommer att gå i karantän.

Sophie är grevinna av Wessex och gift med prins Edward, 56, drottning Elizabeth och prins Philips fjärde och yngsta barn.

Tidigare i veckan var Sophie i kontakt med en person som senare testade positivt för covid-19.

Upplever inga symptom

Grevinnan upplever inte några symptom på sjukdom, men följer de brittiska myndigheternas riktlinjer och har isolerat sig i hemmet, skriver The Sun.

Enligt tidningens uppgifter har hon utöver sin närmaste familj inte varit nära någon annan medlem i kungafamiljen under veckan.

I Storbritannien måste alla som har varit i kontakt med en smittad person isolera sig under två veckor. Men kravet gäller inte den övriga familjen. Det är därför oklart om prins Edward och parets två barn – drottningens barnbarn – Louise och James också kommer att gå i karantän.

Prins Charles sjuk i våras

Grevinnan Sophies isolering innebär inte första gången som kungahuset påverkas av coronapandemin.

I våras testade prins Charles, 71, positivt för viruset.

Den framtida kungen ska ha tappat lukt- och smaksinnet under sjukdomsperioden – som han efteråt beskrev som en ”frustrerande och ofta obehaglig upplevelse”.

Hovet gör samtidigt allt för att skydda drottning Elizabeth, som blir 95 till våren, från coronavirusets härjningar.

Kungen och drottning Silvia ställde, under ett besök på Karolinska sjukhuset, frågor om varför munskydd inte används i Sverige.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.