Prins Daniel och Kronprinsessan Victoria anländer till Operan i Oslo. Foto: NESVOLD, JON OLAV
Prins Daniel och Kronprinsessan Victoria anländer till Operan i Oslo. Foto: NESVOLD, JON OLAV

Getingbetyg: De var bäst klädda på kungliga kalaset

Publicerad

Fyller man 80 år – ja, då ska det festas i två dagar! I alla fall om man är Norges kungapar. 

Kvällens kalas bjöd på en rad vackra klänningar – men det var en prinsessa vars klänning påminde om en trist soffkudde. 

Expressens Magda Omerspahic har satt getingbetygen.

Under onsdagskvällen bjöd norska regeringen kung Harald och drottning Sonja på fest i Operan och med på gästlistan fanns många europeiska kungligheter.

Under gårkvällens kalas strålade gästerna ikapp med varandra – och kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia fick flest getingar.

Hur ser det ut på kvällens fest? Vi kikar!

Drottning Silvia och kung Carl Gustaf

Foto: NESVOLD, JON OLAV

Kungaparet är alltid stiliga tillsammans. Den här gången ser vi dock inte Silvias klänning ordentligt, men man anar att den är glittrig och långärmad. 

Hon satsade på en mörkare klänning och matchade med en capé och nyfönat hår.

Kungen – är kungen. Stilig och elegant, precis som alltid!

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel

Foto: NESVOLD, JON OLAV

W-O-W säger jag bara – Victoria är så fruktansvärt cool och snygg i sin blommönstrade klänning från svenska Acne. Hon har verkligen gått all in på mönstret som också ses på pumpsen, även de från Acne. 

Hon matchar med en stram, bakåtstruken knut och ett par stora örhängen – vilka är ju perfekta att visa upp när det inte är något hår i vägen.

Prins Daniel var stilig i sin smoking som han kombinerade med ett par läckra skor och fin fluga.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip

Foto: NESVOLD, JON OLAV

Volangbonanza! Prinsessan Sofia bar en ljuvlig, vit långklänning med volanger längs hela nederdelen och klockade ärmar. Klänningen är halvtransparent tack vare ”ihåligheterna” i tyget och visst är det extra fint?

Hon matchade snyggt med en guldfärgad väska och pumps.

Det går inte annat än att säga att prinsens smoking satt perfekt. Det finns absolut inget att anmärka på. Fin i håret är han också!

Kronprinsessan Mary och kronprins Frederik

Foto: NESVOLD, JON OLAV

Kronprinsessan Mary har då lyckats igen! Denna gång i en vit långärmad klänning med ett blommigt mönster, från märket Erdem. Hennes frisyr är så Hollywood-glammig som den kan bli och hon matchar fint med större örhängen och en liten clutch. 

Frederiks svartblåa smoking är superelegant! Han kombinerar snyggt med svarta byxor och ett friskt humör.

Prinsessan Mette-Marit och prins Haakon

Foto: NESVOLD, JON OLAV

Det tar emot att säga, men Mette-Marits klänning känns väldigt daterad med sina halvlånga ärmar och gammeldags broderier. Det blir inte bättre av att Mette-Marit har en tråkig frisyr som ser ut att vara lockat av en nybörjare. Nej, bakläxa på det här.

Prins Haakon har kvällen till ära valt att färgmatcha sin fru och det känns inte som en helt lyckad kombo. Dessutom verkar kostymen vara lite för liten. 

Prinsessan Märtha Louise

Foto: NESVOLD, JON OLAV

I går hyllades prinsessan för sin vackra, blåa klänning, i dag är det tyvärr tvärtom. Hon bar en mintgrön klänning från Ingunn Birkeland, som hon bar 2013 för första gången. 

Nederdelen är vacker och klassisk, men överdelen av klänningen ser ut som en soffkudde från 80-talet.

Drottning Máxima och kung Willem-Alexander

Foto: NESVOLD, JON OLAV

Vilken fullträff till klänning som Máxima bar! De djupblåa broderierna markerar överdelen av klänningen och upplöses mot den guldbeige nederdelen. Extra fint med en båtringing så att halsbandet kommer till sin rätt. 

Hon smyckar dessutom med en brosch mitt på magen och utsläppt hår. 

Maken Willem-Alexander är stilig i sin smoking, som sitter väldigt bra. Snyggt med dubbelknäppt kavaj!

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.