Kronprinsessan Victoria i Slottskyrkan. Foto: JOHAN JEPPSSON / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅKronprinsessan Victoria i Slottskyrkan. Foto: JOHAN JEPPSSON / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Kronprinsessan Victoria i Slottskyrkan. Foto: JOHAN JEPPSSON / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Chris O'Neill i kyrkan. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅNChris O'Neill i kyrkan. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Chris O'Neill i kyrkan. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

GETINGBETYG: De var bäst klädda i Slottskyrkan

Publicerad

Under måndagen hölls en tacksägelsegudstjänst, Te Deum, i Slottskyrkan för det nyaste tillskottet i kungafamiljen – prinsessan Adrienne.

Expressens modeexpert Magda Omerspahic har satt getingbetygen på kungliga gästerna.

KRONPRINSESSAN VICTORIA

Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Victoria piggar verkligen upp i hela kyrkan med sin lila dräktjacka och kjol, från franska Tara Jarmon, enligt Twitterkontot ”The Royals and I”. Undertill matchar hon med en blus, i en ljusare nyans av lila, och med knyt i halsen, från Greta. 

Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hon markerar midjan snyggt med ett tunt skärp och kombinerar med lila pumps och en svart väska. Hon matchar helt rätt här i en och samma färg. Lagom präktigt för kyrkan, men absolut inte tråkigt – snarare elegant.

 

 

PRINSESSAN SOFIA

Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

 bäst käl. Guldknapparna på jackan gör outfiten mindre tråkig – men det gör även hennes lösa håruppsättning. 

Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Snyggt att hon körde på en något mer avslappnad frisyr, som ramar in ansiktet och inte en stram – det hade blivit för tråkigt. 

Hon strålar verkligen i kyrkan!

 

 

DROTTNING SILVIA

Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Silvia kom iklädd en dräkt i en mattare nyans av turkos som hon matchade med en pillerburkshatt i samma nyans, samt ett par pumps i svart. 

Foto: JOHAN JEPPSSON / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

Hon såg väldigt elegant ut och jag gillar att hon inte kombinerade skor i samma färg – lätt hänt att det blir så bland kungligheter. Ska man vara petig så hade jackan kunnat vara aningens kortare, för en mer modern look, men annars – snyggt!

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.