Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Genomtänkta detaljen i Victorias klädsel

Kronprinsessan Victoria mötte våren i Stockholm i torsdags.Foto: PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES
Hon lyssnade då till ett panelsamtal mellan Jan Eliasson, Sofia Helin och Betlehem Mengistu.Foto: PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES

Kronprinsessan Victoria mötte våren i Stockholm med en glimmande grön klänning.

Inte helt oväntat kom den från H&M – som blivit något av ett favoritmärke för kronprinsessan.

Men det är en annan detalj i hennes utstyrsel som är mest intressant...

På torsdagen firades Världsvattendagen runt om i världen – när världens blickar riktas mot frågan om rent vatten.

Kronprinsessan Victoria uppmärksammade det genom att närvara på ett panelsamtal arrangerat av Wateraid, där bland andra skådespelaren Sofia Helin, känd från "Bron", deltog.

– Jag är väldigt tacksam för att vi har en kungafamilj i Sverige som är engagerad i den här viktiga frågan, berättade Sofia Helin efter samtalet.

När kronprinsessan besökte panelsamtalet hade hon på sig en skimrande grön klänning med gulddetaljer från H&M, något som blivit lite av ett favoritmärke för kronprinsessan. 2016 bar hon en klänning från den svenska budgetkedjan på Nobelfesten, vilket hon också gjorde på prins Carl Philips och prinsessan Sofias bröllop.

Victorias våriga stil – i en grön klänning från H&M.Foto: PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES

Just den klänning som hon bar på torsdagen kommer från den senaste "Conscious Collection"-kollektionen från H&M, enligt modetwittraren Japanese_Ginger.

Men kronprinsessan Victoria är också känd för hur hon använder kläder för att berätta ett budskap. Ur det perspektivet var torsdagens utstyrsel extra intressant – eftersom hennes örhängen på kvällen kom från märket Havsglas, enligt modetwittraren TheRoyalsAndI.

Passande smyckesvalet

Kronprinsessan i örhängen från svenska Havsglas.Foto: PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES

Havsglas är ett svenskt märke som använder sig av glas som kastats i vattnet för att framställa smycken. Delar av försäljningen går, enligt företagets hemsida, till projekt som bidrar till en bättre havsmiljö.

Ett passande smyckesval för kronprinsessan Victoria alltså – när hon är på ett evenemang som uppmärksammar rent vatten, och när hon dessutom själv är djupt engagerad i frågan om hav och marina resurser.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.