Frun var sjuk – då festade furst Albert med sitt ex

Se när Alberts och Charlenes tvillingar döptes
Furstinnan Charlene och furst Albert.
Foto: KEVIN DIETSCH/UPI/SHUTTERSTOCK
Nicole Coste och Albert 2005.
Foto: SPHINX / STELLA PICTURES

Furstinnan Charlene har efter sjukdom återhämtat sig i Sydafrika i ett halvår.

Under den tiden gick hennes make furst Albert på bal i Monaco tillsammans med sin före detta älskarinna Nicole Coste och parets 18-åriga kärleksbarn.

Monacos furste omgärdas nu av skilsmässorykten, skriver The Times.

Albert hade ett förhållande med Nicole Coste i början av 2000-talet. Året innan han blev Monacos furste 2005 bekräftade Albert att han var biologisk pappa till Nicole Costes son. Coste sade i en intervju 2014 att Albert sällan hade träffat deras son senaste tiden.

– Det har blivit omöjligt sedan han gifte sig med den där kvinnan, sade Coste till Mail On Sunday 2014.

”Den där kvinnan” var Charlene Wittstock som Coste kallade ”svartsjuk”. Albert träffade Charlene Wittstock 2000. De gifte sig 2011 och har två barn ihop.

Albert var på bal med gamla älskarinnan och kärleksbarnet

På grund av komplikationer efter sjukdom och operation har Charlene återhämtat i Sydafrika sedan mars och kommer inte att återvända till Monaco förrän tidigast i oktober. Det innebar att hon och maken inte firade sitt tioårsjubileum som gifta i juli tillsammans.

– Det gör mig sorgsen, sade Charlene enligt New Zealand Herald.

Nu har det framkommit att under tiden hon varit borta från furstendömet närvarade inte bara Albert vid en bal i Monaco i juli utan även furstens före detta älskarinna Nicole Coste och deras 18-åriga kärleksbarn Alexandre, enligt Daily Mail.

”Det är tydligt att Charlene aldrig har känt sig bekväm”

Charlene lade förra veckan upp bilder på sig själv tillsammans med Albert och barnen i Sydafrika på sociala medier där hon skrev:

”Jag är så glad över att ha min familj här igen.”

https://www.instagram.com/p/CTAG-8NDNGM/

Men enligt magasinet Madame Figaro har fotografierna ”inte övertygat Monacoborna”. Magasinet hävdar att äktenskapet knakar i fogarna eftersom Charlene uppges vara på husjakt i Johannesburg i Sydafrika.

”Hur länge till kommer Albert att tåla det här?”, frågar magasinet.

Kungahistorikern Philippe Delorme säger att det alltid funnits en känsla av ”arrangerat äktenskap” kring Albert och Charlene.

– Albert valde en fru som liknade hans mamma och det är tydligt att Charlene aldrig har känt sig bekväm med den Grace Kelly-roll de ville att hon skulle spela, säger Philippe Delorme.

Franska hovexperten Stéphane Bern hävdar att Charlene sällan bor tillsammans med Albert i palatset när hon är i Monaco utan i stället huserar i en lägenhet ovanpå en chokladaffär, skriver The Times.

”Prinsessan har i nuläget inga planer på att återvända till Monaco”, säger en källa vid hovet till Paris Match.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.