Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Williams krav – efter frostkylan mot Harry

Prins Harry såg ensam ut under farfar prins Philips begravning.
Foto: STEPHEN LOCK/POOL/SHUTTERSTOCK / STEPHEN LOCK/POOL/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Enligt Daily Mails uppgifter har prins Harry frysts ut av stora delar av kungahuset sedan hans ankomst till Storbritannien för en vecka sedan.
Foto: DAVID DYSON/POOL/SHUTTERSTOCK / DAVID DYSON/POOL/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Prins Harry och William.
Foto: MARK LARGE / AP TT NYHETSBYRÅN
Kungafamiljen under begravningen.
Foto: ALASTAIR GRANT / AP TT NYHETSBYRÅN

Efter begravningen av prins Philip sågs prinsbröderna Harry och William prata med varandra medan de promenerade bort. 

Men innan dess hade William bett kusinen Peter Phillips att gå mellan honom och Harry i begravningskortegen, rapporterar Daily Mail

Och på grund av Oprah-intervjun har Harry mötts av kyla från stora delar av kungafamiljen sedan han anlände till Storbritannien för en vecka sedan, enligt tidningens källor. 

Under lördagen begravdes drottningens make prins Philip i St George's Chapel vid Windsor Castle. 

Efter att tillställningen var över sågs prins William och hans bror prins Harry konversera medan de promenerade bort, vilket har tolkats som ett möjligt första steg till försoning mellan dem. 

Nu rapporterar dock Daily Mail om att situationen varit infekterad bakom kulisserna. 

Sexbrottsanklagade prinsen var trevlig mot Harry

Det var William som bad kusinen Peter Phillips att gå mellan honom och Harry – när bröderna vandrade med sammanbitna ansiktsuttryck i begravningskortegen, enligt tidningens uppgifter. 

Prinsessan Anne, prins Edward och hans fru Sophie, ska ha ignorerat Harry sedan han landade i Storbritannien för en vecka sedan och under hela begravningen, enligt en källa till Daily Mail. 

Den enda som välkomnat Harry var sexbrottsanklagade prins Andrew, som fått lämna alla sina uppdrag för kungahuset efter vänskapen med framlidne pedofilmiljardären Jeffrey Epstein. 

– Ironiskt nog är prins Andrew den enda som utryckt någon sympati för honom. Han vet från Sarah Ferguson – och nu från egen erfarenhet – hur det känns att vara en outsider, säger källan till Daily Mail.  

Kylan mot Harry efter Oprah-intervjun

– Så som de andra ser det finns det en stark känsla av beskyddarinstinkt mot drottningen och motvilja mot Harry. Det finns lite sympati för honom efter vad han och Meghan sa hos Oprah, säger källan. 

Det stora samtalsämnet kring begravningen av Philip handlade om hur de två prinsbröderna, Harry och William, skulle uppträda mot varandra. 

Detta efter prins Harrys och Meghan Markles intervju med Oprah Winfrey förra månaden som skakade kungahuset i dess grundvalar. 

Under intervjun berättade paret bland annat att en högt uppsatt person i familjen hade uttryckt oro för hur mörk hudton parets kommande barn, Archie, skulle få. 

Skillnaden i agerandet – före och efter ceremonin

Stämningen mellan prins Harry och prins William förändrades under begravningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.