Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fotoförbud kring Haga slott

Semesterbilden på kronprinsessan Victorias nya hem, Haga slott, kan leda till fängelse.
I alla fall om lagen följs till punkt och pricka.
Som en del av säkerhetsåtgärderna kring Haga slott har bland annat ett högt staket satts upp runt det. Det har även beslutats att allt innanför staketet och den gamla slottsruinen samt ett område kring den privata bryggan ska klassas som skyddsobjekt.
Nu har skyltarna om att det är förbjudet att fotografera skyddsobjektet utan särskilt tillstånd börjat sättas upp. Den som bryter mot förbudet döms till böter eller fängelse i högst ett år.

Lugnar turister

Men ståthållaren Lennart Ahlgren kan lämna lugnande besked till alla turister eller fotografer som till exempel vill ta en bild av slottet.
- Vi har överlagt hur vi ska hantera det. Det är riktigt att det står att man inte får fotografera skyddsobjektet. Men det inser var och en att det är omöjligt i praktiken att beivra. Och det kommer vi inte att göra, säger han och fortsätter:
- Vi kommer inte att ifrågasätta någon som befinner sig på ett rimligt avstånd från staketet och fotograferar.
Lennart Ahlgren säger att den som däremot klättrar upp på staketet, sticker in kameran innanför det eller har med sig en hög stege kan räkna med att slottsvakten kommer att agera.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!