Första orden från Harry om Lilibet: ”Väldigt glad”

Dottern har fått sitt namn efter sin gammelfarmor drottning Elisabeth, som brukar kallas Lilibet i familjen.
Prins Harry pratar med artisten Ed Sheeran under en välgörenhetsgala i London.
Foto: ANTONY THOMPSON / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: STEPHEN LOCK/POOL/SHUTTERSTOCK / STEPHEN LOCK/POOL/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Med egna ord talade prins Harry, 36, för fösta gången om nyfödda dottern Lilibet i ett publikt sammanhang. 

Prinsen gjorde det med artisten Ed Sheeran på en gala i London för svårt sjuka barn, skriver Daily Mail. 

– Ser ut att vara väldigt glad, säger prins Harry om Lilibet.

Prins Harry har befunnit sig i hemlandet Storbritannien sedan i förra veckan. 

På onsdagen deltog prinsen vid en galatillställning för svårt sjuka barn som organisationen ”Wellchild” anordnade. Bland de inbjudna gästerna fanns bland annat den brittiske artisten Ed Sheeran, 30, – som även uppträdde. 

Enligt Daily Mail, sågs Harry och Ed Sheraan stå och småprata med varandra i all trevlighet i den botaniska trädgärden Kew Garden i London, där galan hölls.

Ed Sheeran gratulerade prinsen till att ha blivit pappa för andra gången i juni och frågade hur det är med familjelivet i Kalifornien. Artisten blev själv pappa till sitt första barn förra året.

”Definitivt ett trixande”

– Grattis, en flicka va?, sade Ed Sheeran till prins Harry.

Han ska därefter ha frågat prinsen om hur han lyckas med att hantera de två små barnen där hemma.

Hertigen av Sussex svarade då:

– Två är definitivt ett trixande.

När prinsen senare gick runt och träffade några av barnen och pristagarna så berättade han om hur det är med den några veckor gamla dottern Lilibet och sonen Archie, 2.

– Hon är väldigt stillsam och ser ut att vara väldigt glad att bara ligga där, samtidigt som Archie springer runt som en galning, sade prins Harry, enligt nöjessajten Hello.

Prins Harry landade med planet från USA i fredags. Efter att ha suttit i fem dagars karantän på slottet Windsor testades Harry negativt för covid-19 och kunde dyka upp som en överraskning till galan.

På torsdag ska han hedra sin bortgångna mor, prinsessan Diana, med att täcka av en staty till hennes minne tillsammans med brodern prins William. 

De två bröderna har haft en ansträngd relation den senaste tiden, och särskilt sedan prins Harrys tv-intervju med Oprah Winfrey. Han påstod bland annat att sin pappa prins Charles och prins William är fångade inom monarkin.

Komikerlegendaren kan nu släppas fri

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.