Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Första framträdandet – efter många turer

Svenska kungahusets familjeträd – här får du full koll
Prinsessan Madeleine och Chris O' Neill återförenades på svensk mark på fredagen för ett första offentligt framträdande sedan de varit ifrån varandra.Foto: SOREN ANDERSSON / TT NYHETSBYRÅN
Paret deltog vid en bankett på Stockholms slott för Sydkoreas presidentpar som är på statsbesök i Sverige.Foto: SOREN ANDERSSON / TT NYHETSBYRÅN
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip.Foto: SOREN ANDERSSON / TT NYHETSBYRÅN
Prinsessan Madeleine och Sydkoreas sverigeambassadör Lee Jeong-Kyu.Foto: SOREN ANDERSSON / TT NYHETSBYRÅN

Först stuvade Chris O'Neill om i almanackan för att kunna fira nationaldagen med prinsessan Madeleine i Sverige. 

Sedan ställde han in Sverigeresan eftersom barnen blivit sjuka. 

Nu är paret återförenade och har gjort sitt första officiella framträdande på Slottet – under en bankett med koreanska presidentparet. 

Båda två såg väldigt lyckliga ut och strålade tillsammans. 

Det har varit många turer fram och tillbaka kring när Chris O'Neill skulle återförenas med Madeleine på svensk mark. 

Under fredagen blev det av – under en statsbesöksmiddag med koreanska presidenten Moon Jae-in och dennes fru, Kim Jung-soo, på Stockholms slott. 

Chris O'Neills många turer inför Sverigebesöket

Paret log när de arm i arm gick längs mattan för att slå sig ned vid långbordet, där Madeleine satt placerad bredvid Koreas Sverigeambassadör, Lee Jeong-kyu. 

Parets strålade när de gick mot banketten. Foto: SOREN ANDERSSON / TT NYHETSBYRÅN
Sydkoreas president Moon Jai-In och kung Carl Gustaf i täten. Bakom dem går presidentens hustru Kim Jung-Sook och drottning Silvia.Foto: SOREN ANDERSSON / TT NYHETSBYRÅN
Christopher O'Neill vid en bankett på Stockholms slott för Sydkoreas presidentpar.Foto: SOREN ANDERSSON / TT NYHETSBYRÅN
Sydkoreas Sverigeambassadör Lee Jeong-Kyue med sällskap.Foto: SOREN ANDERSSON / TT NYHETSBYRÅN

Hennes syster, kronprinsessan Victoria, anlände till banketten i en klänning från Jenny Packham som hon burit tidigare.  

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på statsbanketten. Foto: PELLE T NILSSON / SPA

Det var länge oklart när Chris O'Neill skulle komma till Sverige. 

Först såg det dyster ut. På grund av jobbåtaganden i olika delar av världen såg det inte ut som han skulle kunna medverka vid varken nationaldagsfirandet den 6 juni eller vid kronprinsessan Victorias födelsedagsfirande den 14 juli. 

Sedan kom ett nytt besked: han skulle närvara. 

– Ja, det stämmer. Tidigare hade Chris O'Neill förhinder med anledning av arbetet. Men han har lyckats möblera om i kalendern. Han har stuvat om kan man säga, sa Hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen den 28 maj. 

Madeleine kom utan Chris – för att lansera sin bok

Söndagen den 2 juni landade Madeleine och prinsessan Adrienne på svensk mark – utan Chris O'Neill, som var kvar i USA med prinsessan Leonore och prins Nicholas. 

Prinsessan skulle närvara vid släppet av sin nya barnbok på Junibacken och beskedet var att Chris O'Neill och barnen skulle ansluta lagom till nationaldagsfirandet. 

– Madeleine är här själv för att lansera sin bok. Sedan kommer familjen att ansluta senare i veckan, sa Margareta Thorgren till Expressen den 3 juni.  

Vändningen – på parets bröllopsdag

Men när nationaldagen väl kom så lyste Chris O'Neill och barnen med sin frånvaro.  

– Prinsessan Madeleine reste till Sverige tillsammans med prinsessan Adrienne, men prinsessan Leonore och prins Nicholas hade hög feber och öroninflammation. Det var inte lämpligt för dem att flyga. De är kvar hemma i USA med Chris. Så fort de tillfrisknar då reser de hit, sa Ulrika Näsholm, informationssekreterare vid hovet, till Expressen den 6 juni. 

Den 8 juni fanns dock Chris O'Neill på plats i Sverige med barnen – för att fira sin och Madeleines bröllopsdag. 

”Barn har rätt att säga nej”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.