Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förklaringen till kronprinsessans luftiga schema – efter hektiska tiden

Kronprinsessan Victorias kalender ser tom ut nästa vecka. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

Kronprinsessan Victoria har lagt ett par veckor med fullspäckat schema bakom sig. 

Nästa vecka ser kalendern lite luftigare ut – men det betyder inte att Victoria kan luta sig tillbaka. 

– Så ser det även ut för kungafamiljen, säger hovets informationschef Margareta Thorgren. 

Vår kronprinsessa har haft ett par intensiva veckor med representationsmiddag, besök hos Brottsförebyggande rådet och rundabordsmöte om AI och barns trygghet på nätet – bland mycket annat. 

Dessutom hann hon med en privat resa till London, tillsammans med prins Daniel. Under London-vistelsen syntes kronprinsessparet bland annat på röda mattan till premiären av Max Martins musikal ”& Juliet”. 

När Victoria nu blickar framåt är de officiella plikterna något färre – i alla fall när man tittar i kalendern på hovets hemsida. 

Victoria och Daniel var i London förra veckan och närvarade på premiären av musikalen ”& Juliet”. Foto: Kristofer Sandberg

”Skrivbordsjobb”

I veckan har kronprinsessan förvisso två företräden samt en brief med UD inför kungens och drottningens kommande statsbesök i Indien, allt förlagt på Kungliga slottet. Ett besök utanför slottet är också planerat. 

Nästa vecka är dock endast måndagen bokad, då Victoria kommer att närvara vid seminariet ”Har vi plats för plast i en hållbar framtid” på Finlandsinstitutet i Stockholm. 

Hovets informationschef Margareta Thorgren menar dock att luckor i kalendern inte innebär en luftig kalender. Tvärtom menar hon att Victorias har massor av arbete – vid skrivbordet. 

– Luckor i hovkalendern är inte luckor, utan det är tid för att sitta vid skrivbordet och arbeta. Så ser det även ut för kungafamiljen. Man måste planera och förbereda. Det är en hel del skrivbordsjobb, säger Margareta Thorgren. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.