Ferguson: Drottningen är mamma för mig

Sarah Ferguson, hertiginna av York.
Foto: DAVID SILPA/UPI/SHUTTERSTOCK / DAVID SILPA/UPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Drottning Elizabeth anländer till Balmoral Castle i Skottland 9 augusti.
Foto: TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK / TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Sarah Ferguson, 61, hyser starka känslor för drottning Elizabeth.

– Svärmor har varit mer mamma för mig än min egen, säger Sarah Ferguson i podcasten Tea with Twiggy, skriver Daily Mail. 

I ett poddsamtal med Lesley Lawson, känd som Twiggy, berättar hertiginnan av York om sin relation till den brittiska regenten drottning Elizabeth.

– Min största mentor och den person som tror på mig är drottningen, hon har aldrig svikit mig, säger Sarah Ferguson, enligt Daily Mail.

Bokaktuella Sarah Ferguson var tidigare gift med prins Andrew vilket hon har barnen prinsessan Beatrice och prinsessan Eugenie med.

Ferguson: ”Beundrar Hennes Majestät”

Genom åren har Sarah Ferguson varit inblandad i en del skandaler som lett till osämja med flera i kungafamiljen. Hon blev bland annat inte bjuden till prins Williams bröllop med Kate Middleton 2011. 

Tidigare svågern prins Charles sägs vara irriterad över att Sarah Ferguson fortfarande bor ihop med prins Andrew på Windsor, trots att de varit juridiskt skilda sedan 1996. 

Men enligt Sarah Ferguson har det inte fått drottningen att klippa banden med henne – vars person hon hyllar.

– Jag helt och hållet beundrar Hennes Majestät för att vara så modern, så flexibel, så förstående, så förlåtande och så generös, säger hon.

Första besöket sedan 1990-talet

Uttalandet kommer några dagar efter att hon och exmaken spenderat tid med drottningen på kungafamiljens sommarresidens Balmoral i Skottland. Det var för övrigt Sarah Ferguson första besök på Balmoral sedan tidiga 1990-talet.

De två reste dit i förra veckan efter att prins Andrew stämts för sexuella övergrepp. Virginia Giuffre anklagar prinsen för att ha våldtagit henne upprepade gånger när hon var 17 år. 

Hon hävdar att hon sammanfördes med prins Andrew via hans vän, pedofilmiljardären Jeffrey Epstein.

Sarah Ferguson har tidigare sagt att hon inte tror på sexanklagelserna mot förre maken.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.