Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fergies flykt – när prins Philip dök upp

Sarah Ferguson och prins Andrew när de delgav världen sin förlovning.Foto: CAMERA PRESS/IBL
Här anländer Sarah Ferguson till slottet Balmoral, drottning Elizabeth privata residens, i Skottland.Foto: GOFF/GOFFPHOTOS / STELLA PICTURES GOFF/GOFFPHOTOS

Sarah Ferguson och brittiske drottningens make, prins Philip, är ingen bra kombination.

De två har nämligen en ytterst frostig relation.

När ”Fergie” i helgen insåg att de två samtidigt skulle vara under samma tak – drog hertiginnan av York, skriver engelska Mirror. 

Slottet Balmoral vid floden Dee i Aberdeenshire i Skottland, är drottningen Elizabeths privata residens.

Så där tillbringar den 93-åriga monarken sommaren tillsammans med maken, prins Philip, 98. Vilket innebär att delar av släkten tar sig en sväng förbi Balmoral för att hälsa på.

Och det går bra, förutom när Sarah Ferguson tittar in – och hon och prins Philip befinner sig inom samma hank och stör. Philip har nämligen varit sur på henne alltsedan skilsmässan från maken Andrew för 23 år sedan.

Philip påstås ha sagt att hon förnedrade drottningen och den kungliga familjen vid separationen. 

Det var nämligen tänkt att Sarah skulle tillbringa en vecka på slottet. En vistelse som alltså hastigt avbröts när hennes tidigare svärfar också bestämde sig för att dyka upp, skriver Mirror.

Engagerad i välgörenhetsorganisationer

Sarah Ferguson, hertiginna av York, var gift med prins Andrew, hertig av York 1986–1996. Hon är även känd under smeknamnet ”Fergie”.

Efter skilsmässan från prins Andrew, de var gifta i tio år, har Sarah Ferguson engagerat sig i en rad olika välgörenhetsorganisationer som svenska The Perfect World Foundation, Teenage Cancer Trust och Not for Sale. 

Hon är även grundare till organisationerna Children in Crisis, Key to Freedom och Sarah Ferguson Foundation. Hon har dessutom varit talesperson för olika företag, bland annat viktväktarna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.