Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fergie nobbades som bollplank till succéserien

Se de mest omtalade delarna från intervjun med Harry och Meghan.
Foto: JAMES VEYSEY / CAMERA PRESS/IBL
Olivia Colman i rollen som Drottnings Eizabeth II i dramaserien ”The Crown”.
Foto: Sophie Mutevelian / Sophie Mutevelian
Jessica Aquilina spelar en ung Sarah Ferguson i fjärde säsongen av ”The Crown”.
Foto: NETFLIX/NETFLIX

Brittiska kungahuset har varit relativt tyst kring Netflixsuccén ”The Crown” om drottning Elizabeths liv som regent och familjeöverhuvud – förutom Sarah Ferguson.

Hertiginnan av York reagerar nu på att hennes rollkaraktär knappt syns i senaste säsongen.

– Var är Fergie?, säger Sarah Ferguson skämtsamt till tidningen Town & Country

Dramaserien ”The Crown” har fått en hel värld att slaviskt följa karaktärerna inom det brittiska kungahuset där drottningens liv står i fokus.

Medlemmar i kungafamiljen har dock varit sparsamma med att ge kommentarer kring serien – prins Harry nämnde i den omtalade intervjun med Oprah Winfrey att han och hustrun Meghan Markle hade tittat lite grann.

Serien är inne på fjärde säsongen och har kommit till det glamorösa 1980-talet – ett årtionde där två av drottningens tre söner gifte sig, prins Charles med Diana Spencer och prins Andrew med Sarah Ferguson.

Ville se mer av sig själv i rollen

Jessica Aquilina som spelar karaktären till Sarah Ferguson, har en mindre roll och framträder mest när hon börjar dejta prins Andrew. Det har fått den verkliga Sarah Ferguson, 61, att reagera.

I en intervju med Town & Country berättar Hertiginnan av York att hon frågade seriens producent om hon kunde vara ett bollplank. 

– Jag sa till honom. Kan inte jag vara till hjälp för min karaktär?, säger hon.

Ett erbjudande som producenten aldrig nappade på.

Däremot är bröllopet med prins Andrew, 1986, med i serien, vilket gjorde ett bra intryck på Sarah Ferguson.

– Jag älskade hur de framställde mitt bröllop, säger hon.

”Var nog inte värd att gå på bröllopet”

I intervjun berättar hon också hur smärtsamt det var att inte bli bjuden till prins Williams och Kate Middletons bröllop 2011 – och att hon flydde till Thailand för att läka såren.

Sarah Ferguson fångades på film när hon tackade ja till att betala pengar till en reporter från skandaltidningen News of the World, som uppgav sig för att vara en affärsman, för att bli inbjuden till bröllopet.

– Jag kände att jag nog inte var värd att gå på deras bröllop, säger hon till tidningen.

Prins Andrew och Sarah Ferguson skilde sig 1996, tillsammans har de döttrarna prinsessan Beatrice, 32 och prinsessan Eugenie, 31. Sarah Ferguson var även nära vän till prinsessan Diana som omkom i en bilkrasch 1997.

Hävdade i Oprah-intervjun att han ”inte fick cykla som barn”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.