Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Feministikonens utspel inför kungliga bröllopet: "Kommer att tröttna"

Feministikonen Germaine Greer tror inte på att förhållandet mellan Meghan Markle och Prins Harry håller. Foto: TRIP FUCHS/NATIONAL GEOGRAPHIC / STELLA PICTURES BACKGRID UK
Meghan kommer tröttna på sin blivande make Prins Harry – om man ska tro feministikonen Germaine Greer. Foto: TRIP FUCHS/NATIONAL GEOGRAPHIC / STELLA PICTURES
Feministikonen Germaine Greer tror inte på att förhållandet mellan Meghan Markle och Prins Harry håller. Foto: YLWA YNGVESSON

Prins Harrys giftermål med Meghan Markle är dömt att misslyckas. 

Åtminstone om man ska tro på författaren och feministikonen Germaine Greer. 

– Jag tror att hon lämnar honom, säger hon i en intervju med CBS "60 minutes".  

Den 19 maj ska Prins Harry av Wales bli make till den amerikanska skådespelerskan Meghan Markle. Paret har varit tillsammans sedan sommaren 2016 och offentliggjorde sin förlovning i november förra året. 

Men om man ska tro den feministiska ikonen Germaine Greers spådom inför giftermålet blir det inte ett särskilt långvarit äktenskap mellan amerikanskan och den tidigare skandalprinsen, det rapporterar Daily Mirror. I en intervju med CBS långkörare "60 minutes" säger Greer att Markle redan offrat för mycket av sig själv och sin karriär för äktenskapet och att nyhetens behag av att vara ingift i en kunglig familj kommer att avta. 

–  Hon kommer att uppleva perspektiv av tråkighet som är otroliga, säger Germaine Greer i intervjun med "60 minutes". 

Blev feministikon på 1970-talet

Australiensaren Germaine Greer växte under 1970- och 1980-talen fram som en stor feministisk ikon med böcker som ”The Female Eunuch” (1970) och ”Sex and Destiny: The Politics of Human Fertility” (1984). 

På frågan om hur relationen mellan prinsen och Meghan Markle kommer bli svarar Greer att skådespelerskan troligtvis kommer lämna äktenskapet. 

– Hon har lämnat förut, och jag tror att hon kommer göra det igen, säger hon. 

Meghan Markle var tidigare gift med filmproducenten Trevor Engelson. Ett äktenskap som upphörde 2013. 

– Jag hoppas på ett sätt att hon lämnar prins Harry. Men kanske så hoppar de av kungahuset tillsammans, säger Germaine Greer. 

Meghan Markle har gjort uppoffringar för sitt liv med brittiske prinsen. Hon har slutat med filmroller och gett upp sitt amerikanska medborgarskap, faktorer som Greer tror kommer vara avgörande i framtiden. 

Det brittiska kungahuset har ännu inte kommenterat Germaine Greers utspel. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!