Feministikonen Germaine Greer tror inte på att förhållandet mellan Meghan Markle och Prins Harry håller. Foto: TRIP FUCHS/NATIONAL GEOGRAPHIC / STELLA PICTURES BACKGRID UKFeministikonen Germaine Greer tror inte på att förhållandet mellan Meghan Markle och Prins Harry håller. Foto: TRIP FUCHS/NATIONAL GEOGRAPHIC / STELLA PICTURES BACKGRID UK
Feministikonen Germaine Greer tror inte på att förhållandet mellan Meghan Markle och Prins Harry håller. Foto: TRIP FUCHS/NATIONAL GEOGRAPHIC / STELLA PICTURES BACKGRID UK
Meghan kommer tröttna på sin blivande make Prins Harry – om man ska tro feministikonen Germaine Greer. Foto: TRIP FUCHS/NATIONAL GEOGRAPHIC / STELLA PICTURESMeghan kommer tröttna på sin blivande make Prins Harry – om man ska tro feministikonen Germaine Greer. Foto: TRIP FUCHS/NATIONAL GEOGRAPHIC / STELLA PICTURES
Meghan kommer tröttna på sin blivande make Prins Harry – om man ska tro feministikonen Germaine Greer. Foto: TRIP FUCHS/NATIONAL GEOGRAPHIC / STELLA PICTURES
Feministikonen Germaine Greer tror inte på att förhållandet mellan Meghan Markle och Prins Harry håller. Foto: YLWA YNGVESSONFeministikonen Germaine Greer tror inte på att förhållandet mellan Meghan Markle och Prins Harry håller. Foto: YLWA YNGVESSON
Feministikonen Germaine Greer tror inte på att förhållandet mellan Meghan Markle och Prins Harry håller. Foto: YLWA YNGVESSON

Feministikonens utspel inför kungliga bröllopet: "Kommer att tröttna"

Publicerad

Prins Harrys giftermål med Meghan Markle är dömt att misslyckas. 

Åtminstone om man ska tro på författaren och feministikonen Germaine Greer. 

– Jag tror att hon lämnar honom, säger hon i en intervju med CBS "60 minutes".  

Den 19 maj ska Prins Harry av Wales bli make till den amerikanska skådespelerskan Meghan Markle. Paret har varit tillsammans sedan sommaren 2016 och offentliggjorde sin förlovning i november förra året. 

Men om man ska tro den feministiska ikonen Germaine Greers spådom inför giftermålet blir det inte ett särskilt långvarit äktenskap mellan amerikanskan och den tidigare skandalprinsen, det rapporterar Daily Mirror. I en intervju med CBS långkörare "60 minutes" säger Greer att Markle redan offrat för mycket av sig själv och sin karriär för äktenskapet och att nyhetens behag av att vara ingift i en kunglig familj kommer att avta. 

–  Hon kommer att uppleva perspektiv av tråkighet som är otroliga, säger Germaine Greer i intervjun med "60 minutes". 

Blev feministikon på 1970-talet

Australiensaren Germaine Greer växte under 1970- och 1980-talen fram som en stor feministisk ikon med böcker som ”The Female Eunuch” (1970) och ”Sex and Destiny: The Politics of Human Fertility” (1984). 

På frågan om hur relationen mellan prinsen och Meghan Markle kommer bli svarar Greer att skådespelerskan troligtvis kommer lämna äktenskapet. 

– Hon har lämnat förut, och jag tror att hon kommer göra det igen, säger hon. 

Meghan Markle var tidigare gift med filmproducenten Trevor Engelson. Ett äktenskap som upphörde 2013. 

– Jag hoppas på ett sätt att hon lämnar prins Harry. Men kanske så hoppar de av kungahuset tillsammans, säger Germaine Greer. 

Meghan Markle har gjort uppoffringar för sitt liv med brittiske prinsen. Hon har slutat med filmroller och gett upp sitt amerikanska medborgarskap, faktorer som Greer tror kommer vara avgörande i framtiden. 

Det brittiska kungahuset har ännu inte kommenterat Germaine Greers utspel. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.