Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Razzia mot prinsens vän – anklagas för sexbrott

FBI har tidigare velat förhöra prins Andrew.
Prinsen har gjort flera besök på Nygårds ö på Bahamas.
Peter Nygård anklagas för övergrepp mot minst tio kvinnor. Foto: John Aquino/Penske Media/REX / Shutterstock
Peter Nygård på nattklubb 2009.Foto: Vegas5 / StarlitePics / Camera Press

Prins Andrews vän, multimiljonären Peter Nygård, anklagas för våldtäkt och sexhandel.

Prinsen har gjort flera besök på Nygårds ägor på Bahamas, där flera av händelserna ska ha ägt rum.

Nu har FBI genomfört en razzia mot den finsk-kanadensiska modemogulen – som ska samlat information om tusentals potentiella nya offer i en egen databas.

Prins Andrew kopplas till ännu en sexbrottsanklagad, mäktig man. Det handlar om Peter Nygård, 77, grundare till det kanadensiska klädmärket Nygård International.

Under tisdagen genomförde FBI en razzia mot modemagnatens kontor i New York, rapporterar CNN.

Deras vänskap kan bli en ny skandal för prinsen, som redan tvingats bort från sina kungliga uppdrag efter sina kontakter med den sexbrottsanklagade, numera avlidne Jeffrey Epstein.

Prinsen har gjort flera besök

Flera av övergreppen har enligt domstolshandlingar skett på Nygårds ägor vid Lyford Cay, ett gated community på Bahamas, där prins Andrew gjort flera besök. 

Foton från platsen visar hur prins Andrew och Nygård strosar runt på området, rapporterar The Guardian.

På en annan bild från tidigt 2000-tal på Bahamas syns prins Andrew på ett glatt gruppfoto tillsammans med Nygård, exfrun Sarah Ferguson och deras två döttrar, prinsessorna Eugenie and Beatrice.

Prins Andrew har ännu inte kommenterat sin vänskap med modemogulen.

”Pamper parties” på Bahamas

Det var i mitten av februari som tio kvinnor väckte talan mot den 77-årige Nygård vid en domstol i New York. 

På Bahamas ska han ha arrangerat så kallade ”pamper parties”, där flickor så unga som 14 år ska ha drogats och utsatts för grova sexuella övergrepp, enligt domstolshandlingarna. 

Enligt dokumenten lockade Nygård till sig minderåriga flickor och unga kvinnor med löften om pengar och modelljobb.

Likt åtalet mot Jeffrey Epstein, ska Nygård också ha tvingat flickorna att rekrytera in nya personer till honom, skriver CNN. Nygård ska också ha upprättat en slags egen databas där han ska ha samlat information om 7 500 potentiella offer. 

Tvingas bort från egna företaget

Nicholas Biase, talesperson för åklagarkammaren i New Yorks södra distrikt är fåordig, men säger till CNN att FBI och polisen i New York har haft ett beslut om att genomföra en husrannsakan. Det är det första tecknet på att det pågår en polisutredning mot Nygård – som ännu inte är åtalad.

Övergreppen ska ha skett mellan 2008 och 2015, och många av kvinnorna var under 18 år vid tidpunkten.

Peter Nygårds talesperson Ken Frydman säger i ett uttalande att anklagelserna är falska, och att Nygård välkomnar polisutredningen. På tisdagen tvingades dock Nygård bort från sin roll i styrelsen i sitt eget bolag, skriver CNN.

 

Se skandalintervjun med Andrew om Epstein

Prinsen fick lämna sina kungliga uppdrag efter intervjun.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.