Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Expressens modeexpert om kläderna på Nobelmiddagen: ”Två femmor”

På onsdagskvällen gav kungen traditionsenligt middag för årets Nobelpristagare på Slottet i Stockholm.

Kvällen inleddes med att kungafamiljen hade en mindre mottagning i prins Bertils våning för pristagarna och deras respektive. 

Därefter tågade kungafamiljen och Nobelpristagarna in i festvåningen. I Slottets balsal, Vita havet, hälsade de på övriga inbjudna gäster som representerade riksdag, regering, diplomatiska kåren, akademier, forskning och vetenskap och Nobelstiftelsen.

– Ett väldigt genomtänkt klädval vad gäller knytblusen som är en tydlig hyllning till Sara Danius, säger Expressens modeexpert Emma Danielsson om kronprinsessan Victorias klädval.

Expressen premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.