Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Expertens utlåtande: "Är strålande vacker"

"Hon matchar helt perfekt med ett vackert och pampigt diadem och ett stort vackert halsband till", säger Expressens moderedaktör Emma Danielsson om kronprinsessans klänning. Foto: Suvad Mrkonjic

Prinsessan Victoria bar en gammelrosa kreation av Fadi El Khoury.

För att hedra borgångna prinsessan Lilian bar hon diadem och tiara som hon ärvt.

- Victoria är strålande vacker i en pampig klänning som går i samma urblekta nyans som hon bar dagen före sitt eget bröllop, säger Expressens moderedaktör Emma Danielsson.

Prinsessan Victoria bar gammelrosa klänning med tyllkjol. Klänningen är i handfärgad dubbelsidig silkorganza med lager av handfärgat tyll i tre nyanser, silkestrådar, lurextrådar, pärlor och Swarowskikristaller i ametist och ljusgrå opal, skriver hovet på sin hemsida.

Hon bar även Prinsessan Lilians diadem och corsage samt Serafimerorden i band. Prinsessan Lilians diadem är tillverkat av firman Boucheron i Paris och var från början ett halsband. Smycket var en gåva från drottning Sofia (1836–1913) till prinsessan Lilians svärmor, kronprinsessan Margareta, på hennes bröllopsdag 1905, skriver hovet på sin hemsida.

"Matchar det helt perfekt"

Även halsbandet ska, enligt SVT, var arvegods från prinsessan Lilian.

- Hon matchar helt perfekt med ett vackert och pampigt diadem och ett stort vackert halsband till.

Men den hetaste accessoaren för dagen var vare sig smycken eller diadem: det var prinsessan Estelle som blygt vände bort ansiktet från fotograferna i sin vita klänning.

- Det var underbart att se Daniel och Victoria gå in i kyrkan med lilla Estelle. Estelle såg supersöt ut i ljus cremevit klänning med nätt krage och sidenband i midjan.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!