Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Experten: Meghan hade orealistiska förväntningar

Brittiska folkets kritik mot Harry och Meghan efter nyheten om att de nackar från kungahuset.
Meghan, hertiginnan av Sussex, hade orealistiskt höga förväntningar på livet som kunglig.Foto: MARK LARGE / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Kungajournalisten Omid Scobie säger att Meghan trodde att giftemålet med prins Harry skulle innebära ”omedelbar popularitet”, och kallar detta ”naivt”.Foto: MEGA CHANNEL / MEGA/IBL THE MEGA AGENCY

Meghan, hertiginnan av Sussex, hade ”orealistiska förväntningar” på livet som kunglig, enligt en expert.

Kungakommentatorn Omid Scobie säger att Meghan trodde att rollen som prins Harrys fru skulle innebära ”omedelbar popularitet”, och kallar detta ”naivt”.

– Det var ett av de största misstagen Meghan gjorde, säger han i sin podcast.

Meghan trodde att det innebar ”omedelbar popularitet” att gifta in sig i den brittiska kungafamiljen – ett misstag som ledde till hennes och prins Harrys till slut valde att lämna institutionen helt – enligt en kunglig expert.

ABC News-journalisten Omid Scobie kallar Meghan ”naiv” inför rollen som kunglig – något som Meghan själv erkände i en intervju i dokumentären ”Harry & Meghan: An African Journey” förra året.

– Jag tror att ett av de största misstagen Meghan gjorde, och jag har hört detta från källor nära henne, är att hon naivt nog trodde att den här rollen kom med en omedelbar popularitet, säger Omid Scobie i sin podd The Heirpod. 

Orealistiska förväntningar

Enligt Omid Scobie trodde Meghan att hon skulle kunna få en ”smekmånadsperiod” när hon gifte in sig i den brittiska kungafamiljen, då hon skulle kunna göra ett och annat snedsteg. 

Han säger att både Meghan och kungafamiljen själva hade orealistiska förväntningar på henne, och vad som sedermera blev hennes kamp att försöka anpassa sig till sitt nya liv.

– Jag tror att alla på något sätt hade höga förväntningar på henne redan från början som kanske var lite orealistiska, och kanske hade hon själv orealistiska förväntningar på rollen också.

Harrys besvikelse

Att Meghan inte har varit ensam om att ha orealistiska förväntningar blev tydligt i söndags kväll när prins Harry gav ett avskedstal under en middag för sin välgörenhetsorganisation Sentebale.

Han avslöjade att paret hade kunnat fortsätta arbeta för kungahuset som drottning Elizabeths representanter, vilket inte visade sig vara förenligt med hans och Meghans framtidsplaner.

– Vi hoppades att vi skulle kunna fortsätta tjäna drottningen, Samväldet och mina militära samrören, men utan statliga medel. Tyvärr var detta inte möjligt, sade prinsen.

Prins Harry har fått kritik för sitt tal, då hans erkännande att han inte är nöjd med den överenskommelse som nåddes under de kungliga krissamtalen på Sandringham, tolkas som kritik mot drottningen.

Lilla Emily norpade den babblande kunglighetens popcorn.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.