Experten hyllar prins Daniels tal

Publicerad
Uppdaterad
Sex getingar!
Retorikexperten Katti Sandberg var en av många som i natt hyllade prins Daniels tal under bröllopsmiddagen:
- Ett av de bästa svenska tal jag någonsin har hört.
Katti Sandberg instämmer i folkets hyllningar efter att ha sett prins Daniels känslosamma tal sent i går kväll.
- Jag gråter, det var helt lysande!
Det faktum att prins Daniel berättade en personlig historia, om de trettio kärleksbreven, var genialt, enligt Katti Sandberg.
- Och ännu bättre blev det när han jämförde sig själv med en groda.
Det var också helrätt av brudgummen att tala om färden genom Stockholms gator efter bröllopet.
- Alla har sett det antingen på plats i Stockholm eller i tv. Vi förstår vad han pratar om och kan se det med våra egna ögon.

Tog i Victoria

Henrik Fexeus, expert på kroppsspråk, författare och programledare säger:
- Jag undrar om inte pappa Olle varit med och skrivit Daniels tal? Någon form av coachning har Daniel Westling i alla fall fått. Det här är milsvitt bättre än hans framträdande när de förlovade sig.
Henrik Fexeus lade märke till att Daniel tog mycket i Victoria under talet.
- Kanske var Daniel nervös, då behöver man försäkran och stöd.
- Vad är då mer naturligt än att ta i varandra? Dessutom var det ju romantiskt, det var så mycket känslor och så mycket kärlek i hans tal.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.