Experten: Camilla fruktar dagen Charles blir kung

Följ senaste nytt i Expressen TV.
Hertiginnan Camilla fruktar den dag Charles blir kung och hon själv tvingas ut i offentligheten än mer.
Foto: SHUTTERSTOCK
Camilla och Charles är på sin första resa utomlands sedan pandemin.
Foto: SHUTTERSTOCK

Hertiginnan av Cornwall, Camilla, bävar inför den dagen prins Charles blir kung Charles.

Det hävdar den kungliga experten Penny Junor.

– Hon är en vanlig kvinna som hamnat i en onormal situation, säger hon till the Telegraph.

Hertiginnan Camilla hyllades efter sitt framträdande i helgen, där hon tillsammans med hertiginnan Kate och Sophie Wessex tog drottning Elizabeths plats vid gudstjänsten på minnesdagen över samväldets soldater. Men det är en roll i offentligheten hon inte trivs särskilt bra med – och en roll hon fruktar kommer bli betydligt mer påtaglig den dagen hennes make prins Charles blir kung.

– Titlar är inget för henne och utsikten att bli drottning eller prinsessgemål, uppståndelsen som det oundvikligen blir då... jämförelserna med Diana. Det kommer bli en svår tid för henne, säger Penny Junor som skrivit flera böcker om kungligheterna, bland annat om prinsessan Diana.

Blir Camilla drottning- eller prinsessgemål?

Samtidigt förutspår Penny Junor att Camilla kommer att tituleras drottninggemål när den tiden kommer, eftersom Charles är så ”stolt och tacksam” över henne. Diskussionen om vilken titel Camilla får har gått varm i Storbritannien ända sedan hon steg in på scenen på allvar. Enligt lag ska hon få titeln Queen Consort – drottninggemål – men den officiella sanningen är att hon hellre skulle vilja ha titeln prinsessgemål.

Camilla och Charles befinner sig just nu på sin första utlandsresa sedan pandemin. De inledde med ett besök i Jordanien och ska även besöka Egypten på den korta resan.

Drottning Elizabeth har en tid av sämre hälsa bakom sig, men för den oroliga har det kommit lugnande besked från hovet om att drottningen väntas kunna utföra lättare uppgifter redan den här veckan.

Internet-troll låg bakom Megxit

Prins Harry ryter ifrån under panelsamtal.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.