Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Expert: Meghans ånger bakom svåra beslutet

Meghan och Harry förlorar sina kungliga titlar i och med beslutet att backa undan från hovet.
Meghan kan sakna sin skådespelarkarriär.Foto: STEVE PARSONS / AP TT NYHETSBYRÅN
Hertigparet av Sussex har valt att på deltid bo i Kanada.Foto: MATT DUNHAM / AP TT NYHETSBYRÅN
Innan inträdet i det brittiska hovet spelade Meghan bland annat i tv-serien ”Suits”.Foto: IAN WATSON / AP TT NYHETSBYRÅN
Meghan gav upp karriären när hon gifte prins Harry.Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN
Meghan på gala 2015.Foto: DENNIS VAN TINE / LFI/AVALON.RED B4575
Meghan. Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
1 / 7

Meghan kan ha velat ta ett steg tillbaka från kungahuset eftersom hon saknar livet som Hollywood-stjärna.

Det uppger åtminstone den erfarna hovreportern Sally Bedell Smith i en intervju med Vanity Fair.

– Det verkar nu som att Meghan verkligen ångrar att ha behövt ge upp det, säger hon till tidningen.

Innan hertiginnan av Sussex klev in i den kungliga sfären levde hon ett helt annat sorts glamoröst liv. Som stjärna i tv-serien ”Suits” hade Meghan hela Hollywoods ögon på sig. Dessutom hade hon en karriär som i stort urskiljde sig från resten av de kungliga fruarna.

Och enligt Sally Bedell Smith, som rapporterat om den brittiska kungafamiljen i drygt 20 år, kan det faktumet ha spelat in i Meghans och prins Harrys beslut att lämna hovet.

– När du går in i den kungliga familjen, som ger otaliga fördelar och förmåner i utbyte för officiella åtaganden och välgörenhetsarbete, så måste du verkligen avsäga dig många saker som kan ha betytt mycket för dig och hänge dig till en institution som är 1 000 år gammal, säger Sally Bedell Smith i en intervju med Vanity Fair.

Hon fortsätter:

– Det verkar nu som att hon (Meghan reds anm.) verkligen ångrar att ha behövt ge upp det, och att det som hon förväntades göra för den kungliga familjen inte kunde jämföras med det hon var van vid.

Kan gå tillbaka till skådespeleriet

Sally Bedell Smith lyfter att även andra kungligheter tvingats ge upp sin karriär för att möta hovets krav. Prins Philip behövde till exempel säga farväl till sitt jobb inom flottan, som under andra omständigheter hade kunnat leda till en admiralstitel.

Men genom hertigparets beslut att ta ett steg tillbaka från de kungliga åtagandena kan de nu gå en annan väg. Om Meghan vill har hon möjlighet att återgå till sitt skådespelararbete, eller själv starta ett produktionsbolag, menar Sally Bedell Smith.

Experten pekar dock ut ett problem: att hitta ett nytt kall för prins Harry. Hertigen av Sussex har nämligen endast en pilotutbildning att falla tillbaka på, och har aldrig gått på college.

– Han kunde kanske bli en motivationstalare. Han kan verkligen tala passionerat om de gärningar som han tror på. Men han är mer av en galjonsfigur, jag är inte säker att det kommer att bli något meningsfullt, säger Sally Bedell Smith till Vanity Fair.

Meghan och prins Harry möts av kritik

Hertigparets beslut att ta ett steg tillbaka har rört upp många känslor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.