Ex-kungens sexlust var för stor – fick kvinnligt hormon

Felipe VI tar över den spanska tronen
Juan Carlos I abdikerade från tronen 2014.
Foto: AP / AP SPAIN'S ROYAL PALACE
En brottsmisstänkt ex-polis menar nu att den tidigare kungen injicerades med kvinnligt hormon för att minska sin sexlust.
Foto: ATB / WENN/IBL
Sonen Felipe VI tog över efter Juan Carlos.
Foto: POOL/ABACA / STELLA PICTURES/DDP IMAGES ABACA PRESS

Spaniens ex-kung Juan Carlos injicerades med kvinnligt hormon för att minska sin sexlust.

Det hävdar en tidigare poliskommissarie som menar att det hela ”blev ett problem för staten”, något som bland andra New York Post nu rapporterar om.

83-årige Juan Carlos I var kung i Spanien från 1975 fram till 2014 då han abdikerade och ersattes av sonen Felipe VI, 53.

Nu hävdar den skandalomsusade före detta poliskommissarien José Manuel Villarejo, som just nu är inblandad i en rättegång gällande utpressning och korruption att den före detta kungen tidigare ska ha injicerats med kvinnligt hormon och preparat som ska minska testosteron-produktionen. 

Enligt honom ska den spanska underrättelsetjänsten ha legat bakom injektionerna, som ska ha skett i stor hemlighet.

”Som senaste James Bond-filmen”

I ett förhör i det spanska parlamentet menade Villarejo att den dåvarande kungens passionerade personlighet ”blev ett problem för staten”. Utspelet ska enligt The Times ha tagits emot med fnissningar och skratt och vissa ska ha skämtat om att det lät som ”storyn i den senaste James Bond-filmen”.

Under förhören pekade Villarejo ut ex-kungens tidigare nära medarbetare Félix Sanz Roldán som den som legat bakom hela idén. Han själv ska dock ha nekat till anklagelserna, men bekräftat att han hört liknande historier från Corinna zu Sayn-Wittgenstein, tidigare älskare till Juan Carlos.

– De har tagit allt från honom. Han kunde inte vara med en kvinna alls, ska hon ha sagt enligt New York Post 

Påståendet: Bevis i medicinska rapporter

José Manuel Villarejo har också hävdat att det efter en operation 2011 fanns bevis i medicinska rapporter på att Juan Carlos I fått testosteron-hämmande preparat i sig. 

Än så länge tycks dock inga tillförlitliga bevis finnas för den brottsmisstänkte ex-polisens anklagelser.

Prinsessparet gifta – efter hästsvansskandalen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.