Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Estelles uppmaning till Daniel: "Nu är det din tur"

Foto: Kronprinsessan Victoria
Foto: KRONPRINSESSAN VICTORIA

Genom en fiffig naturhinderbana skuttar prinsessan Estelle fram med sin pappa hack i häl.

Bakom kameran står kronprinsessan Victoria när prins Daniel och Estelle visar upp sina allra spralligaste sidor.

–  Vi har gjort en liten hinderbana av nästan bara naturliga saker, säger prins Daniel med en uppmaning till föräldrar att få sina barn att röra på sig mer.

Generation Pep är en ideell organisation som lanserades av kronprinsessparet för att öka medvetenheten om barn och ungas hälsa.

I en ny Facebook-video visar prins Daniel och prinsessan Estelle hur man kan röra mer på sig – genom en hinderbara.

– Visste ni att alla barn bör röra på sig minst 60 minuter varje dag? Det är inte alltid så lätt att få till det. Men ett bra sätt är att gå ut med sina barn. Då blir det ofta mer med automatik att barnen börjar röra på sig, säger prins Daniel i videon, som finns i en kortare version på Instagram.

– Eller så kan man göra som Estelle och jag har gjort här. Vi har gjort en liten hinderbana av nästan bara naturliga saker, fortsätter han.

Bakom kameran står kronprinsessan Victoria.

https://www.facebook.com/generationpep/videos/281023422303836/

"Nu är det din tur!"

Strax därpå dyker prinsessan Estelle upp i bild och visar upp hur man hoppar över pinnarna och avslutar med en kullerbytta på en filt i gräset.

– Nu är det din tur, säger prinsessan och pekar på Daniel.

I andra rundan får pappa Daniel följa med och jagar lekfullt Estelle genom den kreativa hinderbanan.

Generation Pep vill med klippet uppmana till mer rörelse i vardagen: "ett enkelt och bra sätt att skapa rörelseglädje i vardagen!".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.