Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Estelles succé – i Victorias klänning

Varje år är det olika medlemmar i familjen som tar emot granarna – och i år var det Victorias och Estelles tur att jobba ihop.
Foto: Kungahuset
Granöverlämnandet är en tradition som följt med kungafamiljen sedan 1960-talet.
Foto: Kungahuset

Victoria tog med sig Estelle till jobbet.

Då visade lillsessan upp sig i en av mamma Victorias gamla barndomsklänningar.

– Urgulligt, säger Magda Omerspahic, modeexpert på Expressen.

Kronprinsessan Victoria väljer – som flera gånger tidigare – att klä Estelle i en av sina gamla klänningar som hon själv bar som liten.

Nu var det dags igen, när Victoria och Estelle gemensamt tog emot granar från studenter på Sveriges lantbruksuniversitet, SLU i Östra valvet på Stockholms slott.

Granöverlämnandet är en tradition som följt med kungafamiljen sedan 1960-talet. Varje år är det olika medlemmar i familjen som tar emot granarna – och i år var det Victorias och Estelles tur att jobba ihop.

På hovets officiella bilder från överlämnandet var det många som la märke till prinsessan Estelles gröna klänning. Det är nämligen en gammal barndomsklänning som Victoria hade på sig som liten, vilket såväl twittraren TheRoyalsAndI som veckotidningen Svensk Damtidning har rapporterat.

– Estelle är urgullig i sin gröna klänning, som ju är återanvänd och otroligt välbevarad. Det är en klassisk modell på klänningen med rund krage och knappar på ryggen, säger Magda Omerspahic, modeexpert på Expressen.

"Klassisk julig nyans"

På bilder från 1984 syns kronprinsessan Victoria på flera bilder iförd den gröna klänningen – och i dag, 2016, var det hennes egen dotter som fick följa i hennes fotspår.

Victoria i den gröna klänningen på en bild från 1984.
Foto: Charles Hammarsten / IBL

Victoria själv valde att klä sig i något lite nyare. Hennes röda klänning är, enligt twittraren TheRoyalsAndI, från Prada och hennes skor från Acne.

Klädvalet passar perfekt för tillfället, enligt modeexperten Magda Omerspahic.

– Victoria satsar också på en klassisk a-linjeformad klänningsmodell med korta ärmar från Prada. De två fickorna fram på klänningen gör mycket och livar upp den. Även fast detta är en klassisk julig nyans på klänningen så är den verkligen användbar vid många andra tillfällen också. Hon är urtjusig.

Pappa Daniel ställde in

Överlämnandet av julgranar har pågått sedan 60-talet och det är från detta som Kungsgranen har fått sitt namn. Innan hette den Nordmannsgran.

Det är studenter vid jägmästarprogrammet på SLU som varje år överlämnar granarna.

I år var planen att kronprinsessan Victoria och prins Daniel skulle ta emot granarna – men Estelle tog pappa Daniels plats.

Daniel tvingades ställa in sin medverkan.

– Det är på grund av andra åtaganden som tyvärr kolliderade med det här. Då får man göra en prioritering, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.