Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Estelles sommarklänning – bär svenska märket

Klänningen Estelle bär kommer ifrån Hennes & Mauritz – som sannolikt kommer få sälja många sådana i sommar. Foto: / ERIKA GERDEMARK/KUNGAHUSET.SE
Kungahuset brukar släppa nya bilder på prinsessan Estelle, 5, och prins Oscar, 1, vid högtider. Foto: / ERIKA GERDEMARK/KUNGAHUSET.SE
Varumärkesexpert Anna-Karin Lingham tror att klänningen från H&M som Estelle bär på de nya bilderna kan sälja bra. Foto: PAULINA WESTERLIND
Klänningen Estelle har på sig på de nya bilderna kommer från Hennes & Mauritz.

Kungahuset önskade svenska folket glad midsommar – genom nya bilder på prinsessan Estelle, 5, och prins Oscar, 1. 

Estelle bär en vit sommarklänning från H&M på bilderna och enligt varumärkesexperten Anna-Karin Lingham kommer försäljningen av plaggen nu få en skjuts.

– Det kommer nog boosta deras försäljning av just det plagget, säger hon. 

På ett av de nya fotografierna har prinsessan Estelle klädd i vit sommarklänning, krupit upp i en soffa och tagit lillebror Oscar knäet. På en annan bild står syskonen tillsammans – och lilla Estelle spexar och ler in i kameran. Även lillebror är festfinklädd i långärmad skjorta, vita långbyxor och mörkblå skor. 

https://www.instagram.com/p/BVofXuSnazb/?taken-by=kungahuset&hl=sv

Estelle sätter trender

Enligt barnklädesexperter är Estelle en riktig trendsättare. 

– Allt som hon bär vill folk köpa. Sedan är det väl ofta som folk inte vill säga att de vill köpa plaggen just för att Estelle har dem, men kläderna som hon bär säljer slut, sa barnklädesexperten Johanna Engberg till Expressen i februari.  

Läs mer: Trendsättaren Estelle – guld för varumärken 

Klänningen Estelle har på sig på de nya bilderna kommer från Hennes & Mauritz. Enligt varumärkesexpert Anna-Karin Lingham kan just den klänningen komma att sälja riktigt bra. 

– Det skulle jag gissa. Jag kan tänka mig att det kommer att boosta deras försäljning av just det plagget. De här barnen bär kläder från olika märken, både svenska och internationella, så oavsett vad de bär kommer det ganska säkert påverka intresset för det varumärket, säger hon.

Positivt att förknippas med kända personer

Eftersom prinsessan Estelle och prins Oscar är offentliga personer, och omtyckta av svenska folket, är det positivt för varumärken att kopplas samman med dem, säger Anna-Karin Lingham.

– Generellt när det gäller hur varumärken exponeras, om en känd person bär någonting,  som regel påverkar det försäljningen positivt – och särskilt om det handlar om en person som folk gillar.  

Viktoria och Daniel är goda förebilder

Varumärkesexperten tycker att kronprinsessan Victoria och prins Daniel är goda förebilder – de är bland annat medvetna vad gäller miljö- och hållbarhet. Enligt hovet vill kungafamiljen gärna använda kläder av hållbara material – och prinsessan Estelle bär ibland kläder som mamma Victoria använt som barn.  

Anna- Karin Lingham tror att sättet som kronprinsessan och prins Daniel väljer att klä sina barn kan ha betydelse för andra småbarnsföräldrar.

– Jag tror att de föräldrar som kan associera sitt eget tänk och egna värderingar till det kronprinsessfamiljen står för, det kan absolut ha betydelse för dem, säger Anna-Karin Lingham. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!