Nu har prinsessan Estelle fått en ny häst. Foto: (C) Pelle T Nilsson / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURESNu har prinsessan Estelle fått en ny häst. Foto: (C) Pelle T Nilsson / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Nu har prinsessan Estelle fått en ny häst. Foto: (C) Pelle T Nilsson / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Hon har tidigare haft shetlandsponnyn Frozza, som gavs till kronprinsessan Victoria och prins Daniel i lysningspresent i samband med deras förlovning. Foto: Mikael SjöbergHon har tidigare haft shetlandsponnyn Frozza, som gavs till kronprinsessan Victoria och prins Daniel i lysningspresent i samband med deras förlovning. Foto: Mikael Sjöberg
Hon har tidigare haft shetlandsponnyn Frozza, som gavs till kronprinsessan Victoria och prins Daniel i lysningspresent i samband med deras förlovning.  Foto: Mikael Sjöberg

Estelles nya kärlek – ponnyn Viktor, 18

Publicerad

Prinsessan Estelle har fått en ny häst.

Det rör sig om en vit welshponny vid namn Viktor, något som Svensk Damtidning först rapporterade om.

– Estelle är här regelbundet och tar hand om hästen. Hon är jätteduktig, säger hovstallmästaren Ulf Gunnehed.

Nu har prinsessan Estelle fått en ny häst.

Hon har tidigare haft shetlandsponnyn Frozza, som gavs till kronprinsessan Victoria och prins Daniel i lysningspresent i samband med deras förlovning.

Men den har hovet nu gjort sig av med, rapporterar Svensk Damtidning. I stället är det en vit welshponny, vid namn Viktor, som tagit platsen i Estelles hjärta, vilket Svensk Damtidning först rapporterade om i sin papperstidning.

– Estelle är här regelbundet och tar hand om hästen. Hon gör som man gör med hästar, ryktar, borstar, sköter om dem – och pratar med dem! Hon rider också, det är ju en del i det hela, säger hovstallmästaren Ulf Gunnehed till Expressen.

Är Estelle duktig med hästar?

– Hon är jätteduktig och hon tycker att det är väldigt kul.

"Vågar inte rida ut med henne"

Ponnyn är 1,20 meter i mankhöjd och 18 år gammal. Ulf Gunnehed säger att en högre ålder generellt sett är bra när det kommer till hästar avsedda för barn.

– Man vill ha en bra och stabil, barnvänlig, häst. Med åldern blir de ju lite lugnare och stabilare.

Enligt Ulf Gunnehed rider de inte ut med Viktor än, utan att det är ridhuset på Hovstallet som gäller än så länge. Men i sommar kan den komma att följa med till Öland, säger han.

– Än så länge vågar vi inte rida ut med henne, säger Gunnehed till Svensk Damtidning som först rapporterade om den nya hästen.

Hovstallet ligger på Östermalm i centrala Stockholm. Ett tjugotal hästar får plats i anläggningen och de flesta stora hästarna är särskilt tränade för att kunna genomföra korteger och transporter i samband med officiella besök.

Victoria utgår från Hovstallet

Expressen rapporterade tidigare att kronprinsessan Victoria numera har sin bas på Hovstallet. Anledningen var, enligt en medarbetare till kronprinsessan, att det känns tryggare för kronprinsessan att vara där.

"Det känns tryggare för kronprinsessan att vara på kontoret i hovstallarna än på Slottet där säkerheten är sämre och man hela tiden är påpassad och utsatt för paparazzis", menade medarbetaren i dokument som lämnades in i en pågående hyrestvist.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.