Estelle var med mamma Victoria vid namnsdagsfirandet – och mötte en katt. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅNEstelle var med mamma Victoria vid namnsdagsfirandet – och mötte en katt. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Estelle var med mamma Victoria vid namnsdagsfirandet – och mötte en katt. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Estelle tillsammans med sina föräldrar, Victoria och Daniel. Foto: HOSSEIN SALMANZADEH / TT / TT NYHETSBYRÅNEstelle tillsammans med sina föräldrar, Victoria och Daniel. Foto: HOSSEIN SALMANZADEH / TT / TT NYHETSBYRÅN
Estelle tillsammans med sina föräldrar, Victoria och Daniel. Foto: HOSSEIN SALMANZADEH / TT / TT NYHETSBYRÅN
Estelle luktade på en ros. Foto: HOSSEIN SALMANZADEH / TT / TT NYHETSBYRÅNEstelle luktade på en ros. Foto: HOSSEIN SALMANZADEH / TT / TT NYHETSBYRÅN
Estelle luktade på en ros. Foto: HOSSEIN SALMANZADEH / TT / TT NYHETSBYRÅN
Estelle med föräldrarna. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅEstelle med föräldrarna. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Estelle med föräldrarna. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

Estelles härliga dag på jobbet – firade mamma med en katt

Publicerad

Prinsessan Estelle fick ledigt från förskolan för att gå på Te Deum – och för att fira sin mammas namnsdag.

I en mörkblå sammetshatt charmade hon alla, till och med en katt.

Prinsessan Estelle, 6, går normalt i förskola om dagarna.

Men som prinsessa har hon ju en speciell situation – och när det vankas kungliga högtider behöver hon ibland ta ledigt.

Så blev det också på Te Deum för lilla prinsessan Adrienne, när hon följde med Victoria och Daniel längst fram i kyrkbänken.

 

Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURES

Direkt efteråt var det lunch. En intim sådan med omkring 25 gäster, i huvudsak familj men också några representanter för det officiella Sverige.

– Estelle satt tyst mellan sina föräldrar och var väldigt lugn och sansad, berättar en av gästerna.

 

LÄS MER: Betygen – de var bäst klädda i Slottskyrkan under Te deum för Adrienne 

 

Menyn efter Te Deum var japansk

Menyn är inget som hovet kommunicerar, men en av Expressens uppgiftslämnare berättar att den var helt japansk. Det uppskattade inte bara Estelle – utan alla gäster var eniga om att det var en av de godare luncherna det bjudits på på Slottet.

I en mörkblå sammetshatt stod Estelle och lyssnade på musiken som framfördes.Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES PELLE T NILSSON

Direkt efter lunchen var det namnsdagsfirande av kronprinsessan Victoria. Då kom prinsessan Estelle ut med mamma Victoria och pappa Daniel. I en mörkblå sammetshatt stod hon och lyssnade på musiken som framfördes, och sedan gick hon intill sin mamma under hela firandet medan Victoria tog emot gåvor.

– Min hjälpreda fixar det här, sa kronprinsessan när hon fick gåvor som hon sedan lämnade över till prinsessan Estelle som hjälpte mamma att bära.

 

 

LÄS MER: Chris mamma Eva om namnet Adrienne: "Jag älskar det" 

Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Prinsessan Estelle skrattade med en katt

Även om det var Victoria som stod i fokus för dagen så charmade prinsessan Estelle minst lika många.

Till och med en katt, som följde med någon ur allmänheten, blev nyfiken på Estelle. De stod och tittade på varandra länge och Estelle skrattade glatt när hon såg den lilla kissen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.