Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Estelles drömhelg i Wien med Victoria och Silvia

En överlycklig prinsessan Estelle fick köpa en kokostopp av en blivande brud på möhippa efter att ha besökt Spanska ridskolan i Wien med mamma kronprinsessan Victoria. Foto: VERONIKA DEAK-LOREK / APA TT NYHETSBYRÅN
Följande dag besökte Estelle och Victoria, tillsammans med drottning Silvia, Schönbrunns djurpark och matade giraffer. Foto: Daniel Zupanc/Tiergarten Schönbrunn / Daniel Zupanc/Tiergarten Schönbrunn

Prinsessan Estelles helg med mamma kronprinsessan Victoria och mormor drottning Silvia gick i djurens tecken.

Tre generationer Bernadotte åkte på 'tjejweekend' till Österrikes huvudstad Wien, gick på zoo och besökte stadens kända Spanska ridskola.

Helgen bjöd på flera höjdpunkter för den unga prinsessan, och Estelle såg överlycklig ut när hon under lördagen hade fått besöka Spanska ridskolan.

Den anrika ridskolan är känd för sina föreställningar där vita lipizzanerhästar visas upp i en ryttararena.  Prinsessan Estelle har själv en vit häst, en welshponny som heter Viktor.

Prinsessan lämnade Spanska ridskolan iklädd en röd keps med dess emblem, och kunde inte sluta le.

Både Estelle och kronprinsessan bar souvenirpåsar från den anrika ridskolan när de steg ut i solen under lördagen.

Prinsessan Estelle kom ut från Spanska ridskolan iklädd en röd keps med dess emblem när hon blev erbjuden en kokostopp av en blivande brud. Foto: VERONIKA DEAK-LOREK / APA TT NYHETSBYRÅN
Möhippedeltagarna hade gett bruden i uppgift att sälja Schwedenbombe - det österrikiska namnet på kokostoppar som på svenska blir 'svenska bomber' - och det var bara en slump att de stötte på kronprinsessan och Estelle. Foto: VERONIKA DEAK-LOREK / APA TT NYHETSBYRÅN
Kronprinsessan Victoria skrattade gott när den blivande bruden kom fram till henne på gatan och erbjöd henne att köpa kokostoppar. Foto: VERONIKA DEAK-LOREK / APA TT NYHETSBYRÅN
Kronprinsessan bjöd 100 svenska kronor för kokostopparna. Foto: VERONIKA DEAK-LOREK / APA TT NYHETSBYRÅN
Efter ett besök på den anrika ridskolan satte prinsessan ytterligare guldkant på tillvaron med en kokostopp. Foto: VERONIKA DEAK-LOREK / APA TT NYHETSBYRÅN
Estelle och Victoria verkade ha inhandlat en del souvenirer på Spanska ridskolan. Foto: VERONIKA DEAK-LOREK / APA TT NYHETSBYRÅN
Resan till Österrike, där även drottning Silvia var med, var inte ett officiellt besök. Foto: VERONIKA DEAK-LOREK / APA TT NYHETSBYRÅN
1 / 7

Kronprinsessan besökte Spanska ridskolan så sent som i november förra året, men till skillnad från helgens tripp så var hon då på officiellt uppdrag när hon matade hästarna i stallet.

Mor och dotter fångades på bild när de utanför ridskolan råkade hamna mitt i en möhippa, och den blivande bruden kom fram och frågade om de ville köpa Schwedenbombe - 'svenska bomber'.

Det något skrämmande namnet till trots, så är 'svenska bomber' inget annat än kokostoppar: marshmallowkräm på rånbotten doppad i choklad och rullad i kokosflingor.

Prinsessan Estelle fick välja ut en ur en ask som bruden höll fram, medan kronprinsessan grävde i handväskan och betalade en symbolisk svensk hundralapp.

Kungligt besök på zoo

Följande dag syntes Estelle och Victoria tillsammans med drottning Silvia på Schönbrunns djurpark i staden. 

De fick en guidad tur där drottningen, kronprinsessan och Estelle fick träffa pandor och lejon, varefter de matade två av djurparkens giraffer.

Ett fotografi på de svenska kungligheterna visar hur Estelle och kronprinsessan matar djuren, döpta till Sofie och Fleur.

Schönbrunns djurpark beskriver prinsessan Estelle som en stor djurälskare i ett pressmeddelande, och säger att hon hade många frågor om sina nya fyrbenta vänner.

Estelle är väldigt intresserad av djur och natur

Prinsessan Estelle är en stor djurvän, något som kronprinsessan tidigare har berättat om i SVTs Året med Kungafamiljen

– Hon är väldigt intresserad av natur och miljö och har ställt många frågor om havet och fiskar, berättar kronprinsessan Victoria i 2017s program där den då femåriga Estelle får se maneter.

När kronprinsessan var gravid med prins Oscar år 2015 så berättade hon för Expressen att Estelle hellre ville ha en hamster än ett småsyskon.