Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Estelle i klänningar – från sin mormorsmor

Prinsessan Estelle i SVT-programmet "Året med kungafamiljen" - iklädd en klänning som mamma Victoria burit som liten och som är sydd av drottning Silvias mamma Alice.Foto: SVT
Såväl Estelle som Leonore har ärvt klänningar av sin mormorsmor Alice Sommerlath.Foto: SVT
Prinsessan Estelle och kronprinsesan Victoria på Solliden.Foto: SVT

Prinsessan Estelle och prinsessan Leonore har fått ärva flera handsydda klänningar av ingen mindre än drottning Silvias mamma Alice Sommerlath.

– Mamma var jätteduktig på att brodera, säger drottning Silvia i SVT:s "Året med kungafamiljen".

Prinsessan Estelle har flera gånger synts i sin mammas gamla klänningar.

I "Året med kungafamiljen" berättar kronprinsessan Victoria att flera av dem kommer från hennes mormor, Alice Sommerlath.

– Det är min gamla klänning som min mormor har gjort - det är roligt, säger Victoria och pekar på den vita klänning med spetskanter som Estelle har på sig i stora delar av programmet.

Drottning Silvia berättar att hennes mamma älskade att brodera och var väldigt duktig på det.

– Hon broderade klänningar, blommor - massor med saker. Vi har sparat allting - och nu har varje barnbarn fått en samling av hennes alster.

"Året med kungafamiljen" sänds i SVT1 tisdag den 6 januari 2015 kl 20.00.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.