Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Estelle hjälpte mamma fira namnsdag på slottet

Kronprinsessan uppvaktades med presenter och musik.Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kronprinsessan Victoria uppvaktades av både allmänhet och närmaste familj på sin namnsdag.

Prinsessan Estelle och prins Oscar ville förstås gratulera sin mamma. 

Estelle hjälpte även till att ta emot paket och blommor samt att svara på pressens frågor.

– Det känns bra, säger lillsessan Estelle.

Kronprinsessans namnsdag 12 mars firas traditionellt med en uppvaktning på inre borggården vid kungliga slottet i Stockholm. Barnen var välklädda med både tjocka mössor och vantar i det kyliga marsvädret.

– Uppvaktningen låg bra vid lunchtid så prinsessan Estelle fick ledigt från skolan en stund för att kunna vara med, berättar kungahusets informationschef Margareta Thorgren.

Även i år hade delar av den kungaintresserade allmänheten sökt sig till slottet och kronprinsessan fick kramar och presenter av både stora och små.

Kronprinsessan Victoria firades på namnsdagen av sina närmaste: Prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar.Foto: PELLE T NILSSON / SPA

Prinsessan Estelle: Känns bra att hjälpa mamma

Med ute på borggården var hela familjen, prins Daniel, prinsessan Estelle och lillprinsen Oscar. Estelle hjälpte mamma att ta emot blommor och paket och svarade även spontant på frågor från publik och medierna, skriver Svensk Damtidning. En tv-journalist frågade hur det känns att fira mamma.

– Det känns bra, svarade prinsessan Estelle, 7.

Att prinsessan svarar på frågor från pressen hör ännu inte till vanligheterna. Men hon såg ut att hantera det lugnt.  Är prinsessan Estelle rentav redan medietränad?

– Kronprinsessparet är mycket medvetna, och kronprinsessan har ju egen erfarenhet, så därför är man uppmärksam gällande medier och barnen och hur man ska hantera det, svarar Margareta Thorgren vid kungahuset.

 

Prins Oscar och prinsessan Estelle var med vid uppvaktningen.Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

 

Prins Oscar satt säker i pappa prins Daniels trygga famn.Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

 

Kronprinsessan uppvaktas av allmänheten på inre borggården.Foto: PELLE T NILSSON / SPA

 

Lille prins Oscar, 3, ännu inte lika van vid uppståndelse och mediebevakning, höll sig lite i bakgrunden med pappa prins Daniel.

Men solen sken när arméns musikkår spelade för kronprinsessan. En honnörsstyrka ur Livgardet, högvakten ur Södra skånska regementet, deltog också i uppvaktningen och överlämnade en bukett blommor till kronprinsessan.

Tackade alla som kommit till uppvaktningen

Kronprinsessan Victoria avslutade uppvaktningen med att tacka alla som kommit. På två språk, svenska och tyska, dessutom.

 

Sveriges framtida regent prinsessan Estelle visar redan att hon vet hur man handskas med medierna.Foto: PELLE T NILSSON / SPA

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.