Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Estelle firade morfar – med AIK-nagellack

Estelle matchade svenska flaggan med svartgult nagellack.Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Kungen kom ut från slottets västra valv tillsammans med prins Carl Philip. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
En glad kung tog emot gratulationerna från den samlade publiken.Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

På måndagen fyllde kung Carl Gustaf 72 år och firades stort vid Slottet.

Någon som ville göra kungen extra glad var givetvis hans allra äldsta barnbarn.

Prinsessan Estelle firade morfar kungen med naglarna lackade i svart och gult – en hyllning till favoritlaget AIK.

På valborgsmässoafton fyllde kung Carl Gustaf 72 år och firades pompa och ståt vid slottet i Stockholm. Mängder av människor hade samlats för att gratulera honom på födelsedagen. 

Kungens födelsedag är en officiell salutdag och klockan 12.00 sköts 21 skott från Skeppsholmen. Saluter sköts även från Kungshall i Karlskrona, Kusthöjden i Härnösand, Skansen Lejonet i Göteborg och salutbatteriet vid Kvarnängen i Boden. Därefter utbringades ett fyrfaldigt leve för konungen av överkommendanten, följt av Kungssången.

Pirrigt möte med kungen

Tjugo minuter senare kom kungen ut från slottets västra valv tillsammans med prins Carl Philip. Samtidigt red högvakten in på Yttre borggården, med Livgardets dragonmusikkår i spetsen. 

Kungen tar emot blommor från barn ur publiken vid slottet.Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

Efter att marinens musikkår spelat kunde barn ur publiken komma fram för att hälsa och lämna blommor till kungen, innan han gick tillbaka in i slottet där resten av kungafamiljens medlemmar väntade på honom. 

För vissa barn var mötet med landets regent väldigt pirrigt.

Pirrigt att träffa kungen.Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

LÄS MER: Kungen borde flytta fram sin födelsedag till mitten av maj

Estelle firade med blått och gult nagellack

Kungen sågs sedan vinka från ett fönster i Ordenssalarna, tillsammans med drottning Silvia, prins Daniel och kronprinsessan Victoria, som höll lille prins Oscar i famnen. 

Estelle visar upp sitt nagellack.Foto: UTRECHT ROBIN/ABACAPRESS.COM / UTRECHT ROBIN/ABACAPRESS.COM STELLA PICTURES

Längst fram, mellan mormor och morfar stod prinsessan Estelle, kungaparets äldsta barnbarn. Estelle hade dagen till ära målat naglarna med svart och gult nagellack, något som syntes tydligt när hon ivrigt vinkade till publiken.

Kanske en diskret hyllning till hennes och pappa Daniels favoritlag – AIK?

Estelle firade med morfar och mormor med nagellack som matchade svenska flaggan.Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

 

Rättelse: I en tidigare version av denna artikel stod det att prinsessan Estelle bar nagellack i blått och gult. Det var felaktigt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.