Den här bilden togs den dagen Estelle började förskolan Äventyret i Danderyd, 2014. Nu har prinsessan bytt förskola. Foto: Suvad MrkonjicDen här bilden togs den dagen Estelle började förskolan Äventyret i Danderyd, 2014. Nu har prinsessan bytt förskola. Foto: Suvad Mrkonjic

Den här bilden togs den dagen Estelle började förskolan Äventyret i Danderyd, 2014. Nu har prinsessan bytt förskola.

 Foto: Suvad Mrkonjic
Estelle går nu på Lilla Kvikkjokk på Djurgården. Foto: Karin Törnblom / Ibl Bildbyrå / IBL BILDBYRÅ/IBL IBLEstelle går nu på Lilla Kvikkjokk på Djurgården. Foto: Karin Törnblom / Ibl Bildbyrå / IBL BILDBYRÅ/IBL IBL

Estelle går nu på Lilla Kvikkjokk på Djurgården.

 Foto: Karin Törnblom / Ibl Bildbyrå / IBL BILDBYRÅ/IBL IBL
Här är förskolan där Estelle tidigare har gått. Foto: Suvad MrkonjicHär är förskolan där Estelle tidigare har gått. Foto: Suvad Mrkonjic
Här är förskolan där Estelle tidigare har gått. Foto: Suvad Mrkonjic

Estelle byter förskola – av logistiska skäl

Publicerad

Prinsessan Estelle byter förskola.

Beslutet fattades av "logistiska skäl", uppger Hänt.se som först rapporterade om bytet.

– Kronprinsessfamiljen var mycket nöjda med den tidigare förskolan, säger Ulrika Näsholm, informationssekreterare vid hovet, till Expressen.

I augusti 2014 började prinsessan Estelle på förskolan för första gången. Valet föll på "ur och skur"-förskolan Äventyret i Danderyd.

I samband med Estelles första dag på förskolan arrangerades det ett fototillfälle när prinsessan anlände till förskolan för sin första dag.

– Vi har blivit rekommenderade den här förskolan av vänner och Estelle känner redan många av barnen som går här, sa kronprinsessan Victoria då till den samlade pressen.

Men nu har kronprinsessparet valt att ta Estelle ur den förskolan och byta till en annan, något som Hänt.se först rapporterade om.

– Kronprinsessfamiljen var mycket nöjda med den tidigare förskolan. Det är av logistiska skäl som man har valt att byta, säger Ulrika Näsholm, informationssekreterare vid hovet, till Expressen.

Hovet: "Visa hänsyn"

Nu går prinsessan Estelle i stället på en Monterssoriförskola i Stockholm.

– Vi ber medierna att, precis som tidigare, visa hänsyn gentemot prinsessan Estelle, kronprinsessparet och de övriga barnen på förskolan.

I slutet av augusti visade det sig att prinsessan Estelle även hade hittat en ny passion: Balett. Hon går nämligen på den exklusiva dansskolan Base23 en gång i veckan för att lära sig dansens grunder. Och hon får självklart sällskap av antingen Daniel eller Victoria.

– Hon gillar att röra på sig. På förskolan rör de sig nästan hela dagarna. De är utomhus nästan hela tiden. Vi gillar att vara ute i skogen, gillar att göra aktiviteter, har prins Daniel tidigare sagt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.