Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Estelle byter förskola – av logistiska skäl

<p>Den här bilden togs den dagen Estelle började förskolan Äventyret i Danderyd, 2014. Nu har prinsessan bytt förskola.<br></p>
Foto: Suvad Mrkonjic
<p>Estelle går nu på Lilla Kvikkjokk på Djurgården.</p>
Foto: Karin Törnblom / Ibl Bildbyrå / IBL BILDBYRÅ/IBL IBL
Här är förskolan där Estelle tidigare har gått.
Foto: Suvad Mrkonjic

Prinsessan Estelle byter förskola.

Beslutet fattades av "logistiska skäl", uppger Hänt.se som först rapporterade om bytet.

– Kronprinsessfamiljen var mycket nöjda med den tidigare förskolan, säger Ulrika Näsholm, informationssekreterare vid hovet, till Expressen.

I augusti 2014 började prinsessan Estelle på förskolan för första gången. Valet föll på "ur och skur"-förskolan Äventyret i Danderyd.

I samband med Estelles första dag på förskolan arrangerades det ett fototillfälle när prinsessan anlände till förskolan för sin första dag.

– Vi har blivit rekommenderade den här förskolan av vänner och Estelle känner redan många av barnen som går här, sa kronprinsessan Victoria då till den samlade pressen.

Men nu har kronprinsessparet valt att ta Estelle ur den förskolan och byta till en annan, något som Hänt.se först rapporterade om.

– Kronprinsessfamiljen var mycket nöjda med den tidigare förskolan. Det är av logistiska skäl som man har valt att byta, säger Ulrika Näsholm, informationssekreterare vid hovet, till Expressen.

Hovet: "Visa hänsyn"

Nu går prinsessan Estelle i stället på en Monterssoriförskola i Stockholm.

– Vi ber medierna att, precis som tidigare, visa hänsyn gentemot prinsessan Estelle, kronprinsessparet och de övriga barnen på förskolan.

I slutet av augusti visade det sig att prinsessan Estelle även hade hittat en ny passion: Balett. Hon går nämligen på den exklusiva dansskolan Base23 en gång i veckan för att lära sig dansens grunder. Och hon får självklart sällskap av antingen Daniel eller Victoria.

– Hon gillar att röra på sig. På förskolan rör de sig nästan hela dagarna. De är utomhus nästan hela tiden. Vi gillar att vara ute i skogen, gillar att göra aktiviteter, har prins Daniel tidigare sagt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.