Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Epsteins offer: Prins Andrew var lockbete

Prins Andrew lämnar sina offentliga uppdrag för brittiska kungahuset
Prins Andrew ska ha använts som bete för att locka med sig flickor till skräck-ön i Karibien, larmar ett av Epsteins offer om.Foto: BBC / STELLA PICTURES BBC
”Jane Doe 15” berättade själv om sina möten med Jeffrey Epstein under en pressträff i Los Angeles.Foto: Youtube/NBC News
Jeffrey Epstein tog livet av sig i augusti.Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Prins Andrew användes som lockbete av Jeffrey Epstein när han försökte locka 15-åriga ”Jane Doe” till sin karibiska paradisö.

Nu uppmanar kvinnans advokat prinsen att låta sig intervjuas av FBI – för att hjälpa offren.

Anklagelserna framkommer i en stämningsansökan som lämnades in till en domstol i New York i november, där en kvinna refererar till sig själv som ”Jane Doe 15”, skriver Daily Mail.

En representant för Jeffrey Epstein påstås ha erbjudit den då 15-åriga flickan att få träffa prins Andrew om hon kom till hans ö i Karibien.

Detta har hänt: Jeffrey Epstein och prins Andrew

• I augusti offentliggjorde en amerikansk domstol över 2 000 dokument med anklagelser om påstådda övergrepp på minderåriga flickor som ska ha begåtts av affärsmannen Jeffrey Epstein.

• Han riskerade 45 år i fängelse och hängde sig i sin häktescell den 10 augusti. 

• Efter hans dödsfall började bilder på Jeffrey Epstein och prins Andrew cirkulera. Deras vänskap blev ifrågasatt, särskilt då prinsen umgicks med Jeffrey Epstein också efter att affärsmannen dömts för sexbrott. 

• Virginia Roberts, numera Guiffre, har trätt fram och menar att hon är ett av Jeffrey Epsteins offer. Hon påstår också att prins Andrew hade sex med henne flera gånger när hon var 17 år. 

• Prins Andrew bemötte anklagelserna i en intervju i BBC som blev starkt kritiserad. Prinsen sa bland annat att han ”aldrig riktigt festat”, trots att han syns på fler festbilder. På en bild syns han med armen runt Virginia Roberts. Prins Andrew påstår att bilden fejkad. 

• Efter intervjun har prins Andrew tagit paus från sina kungliga uppdrag. 

”Jane Doe” menar att miljardären utsatte henne för sexuella övergrepp på hans ranch i New Mexiko 2004. Detta ska ha hänt före försöken att locka henne till den karibiska ön.

Fotograferades och fick Ipod

Epsteins medarbetare ska ha närmat sig 15-åringen när hon var på en skolresa i New York.

Hon ska sedan ha förts till hans townhouse på Manhattan där hon fotograferades och fick en Ipod, står det att läsa i stämningsansökan.

Två veckor efter detta ska det sexuella övergreppet ha inträffat. ”Jane Doe” menar själv att hon våldtogs av Jeffrey Epstein framför en vägg med bilder som föreställde honom när han skakade hand med världsledare och kändisar.

Epstein ska även ha förklarat att han gillade att ha kvinnor sovande på golvet när han själv sov i sängen. 

När Epsteins företrädare senare erbjöd 15-åringen att besöka den karibiska ön var hon för rädd för att tacka ja. ”Jane Doe” träffade aldrig prins Andrew och återsåg aldrig heller Jeffrey Epstein, uppger Sunday Times.

På en presskonferens i Los Angeles i november berättade ”Jane Doe” mer om sina upplevelser. Hon menade bland annat att Jeffrey Epsteins brottslighet var tydlig:

– Det är upprörande att personer som var nära Jeffrey Epstein hävdar att de inte misstänkte att han sexuellt utnyttjade barn, sa hon bland annat.

Advokatens krav på prins Andrew

Anklagelserna framfördes även i ett brev som skickades till prins Andrew från ”Jane Does” advokat, Gloria Allred, i förra veckan. I brevet skriver advokaten – som företräder fem av Epsteins offer – att miljardären utnyttjade prinsens prestige och rykte. 

Gloria Allred uppmanar prins Andrew att avlägga vittnesmål inför FBI för att hjälpa Epsteins offer att ”finna ro” och ”för att tjäna rättvisan”.

Jeffrey Epstein – detta har hänt

Esptein riskerade 45 år i fängelse

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.