Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Elizabeths krav på Meghan – inför besöket: Klä dig rätt

Meghan Markle gifte sig med prins Harry och blev hertiginna
Meghan syns i trasiga jeans under sitt första offentliga framträdande som prins Harrys flickvän i september 2017. Foto: DENETTE NATHAN/CP/ABACA / DENETTE NATHAN/CP/ABACA STELLA PICTURES
Drottning Elizabeth ska tycka mycket om sin sonsons fru, men det betyder inte att hon tillåter att hen klär sig hur som helst. Foto: DANNY LAWSON / AP TT NYHETSBYRÅN
Under hertigparets resa till Australien och Sydostasien förra året bar Meghan kilklackar vid flera tillfällen, bland annat här på Bondi Beach i Sydney. Foto: JOEL CARRETT / EPA AAP
Drottning Elizabeth ”hatar kilklackar passionerat” enligt The Sun. Foto: KGC-178 / STELLA PICTURES 143028-5

Meghan Markle ”förbjuds bära jeans” på drottning Elizabeths sommarslott Balmoral, dit hertiginnan och hennes man prins Harry är på väg i dagarna.

Drottning Elizabeth tolererar inte trasig denim och ”hatar” kilklackar, enligt The Sun, så de ombedes Meghan lämna hemma.

Meghan har tidigare visat sin kärlek för att klä sig ledigt vid mer formella tillfällen och bar jeans i Wimbledons VIP-läktare trots förbud.

Meghan, hertiginnan av Sussex ”förbjuds bära jeans” på drottning Elizabeths sommarresidens Balmoral i Skottland.

– Drottningen är inget fan av jeans, så ”pojkvänsstilen” och trasiga jeans får hon lämna hemma på Frogmore Cottage tillsammans med sina kilklackar, vilka Hennes Majestät hatar passionerat, säger en kunglig källa till The Sun:s Fabulous Digital.

Hertigen och hertiginnan av Sussex har bjudits in till slottet Balmoral i Aberdeenshire i Skottland, av den 93-åriga drottningen och prins Philip, 98.

Under sommarmånaderna brukar medlemmar av den brittiska kungafamiljen besöka slottet, men i år blir det Meghans första visit.

Hertiginnorna ignorerar traditionerna

Regeln om trasiga jeans och kilklackar på Balmoral gäller självklart inte enbart den ingifta amerikanskan, men 38-åriga Meghan har tidigare visat på en avslappnad inställning till traditioner och oskrivna regler i det brittiska kungahuset.

När hon i juni förra året deltog i drottning Elizabeths födelsedagsparad upprörde hon kungliga fans genom att bära en klänning som visade axlarna.

I juli kom hertiginnan till tennisturneringen i Wimbledon klädd i jeans, trots att klädkoden för vip-läktaren är ”smart”.

I den kungliga Wimbledon-boxen är det inte tal om i denim i någon form, och Meghan släpptes helt enkelt inte in, enligt brittiska medier.

Hon är dock inte ensam om att ibland ignorera kungliga klädkoder, och tidigare i augusti blev det stor uppståndelse när Catherine, hertiginnan av Cambridge, bar shorts under en seglartävling.