Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elisabeth Tarras-Wahlbergs resor till Frankrike med kärleken Tom

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Elisabeth Tarras-Wahlberg tillsammans med maken Tom Hedelius, vid kronprinsessan Victorias 40-årsdag.
Foto: / TT NYHETSBYRÅN
”Som det är nu har jag det väldigt bra. Man får ta en dag i sänder och aldrig stänga några dörrar”, säger Elisabeth Tarras-Wahlberg.
Foto: GUNNAR SEIJBOLD

Elisabeth Tarras-Wahlberg, 67, fanns till kungafamiljens tjänst under hela 32 år.

Men trots att hon är förbi pensionsåldern kan man knappast säga att hon trappat ner – även om det blir en del Frankrike-resor med kärleken Tom Hedelius, 78.

– Jag är fortfarande nyfiken på livet, säger hon.

Under 32 år tjänstgjorde Elisabeth Tarras-Wahlberg vid hovet – och kom att bli en av de få som kom kungafamiljen riktigt, riktigt nära.

Hennes första tjänst fick hon 1976, som pressassistent. 1995 blev hon informationschef och hade ett arbete där hon ständigt behövde svara på journalisters många frågor om kungafamiljen. Mellan 2004 och 2008 var hon kronprinsessan Victorias hovmarskalk.

Men vad gör hon nu?

– Merparten av min tid går till ett uppdrag som ordförande för Postkodstiftelsen. Vi är en av Postkodlotteriets förmånstagare som får del av överskottet från lottförsäljningen. I år har vi 200 miljoner kronor att fördela på projekt som gör gott inom människa, miljö, kultur och idrott, säger Elisabeth Tarras-Wahlberg.


LÄS MER: Så styr kungen och drottningen på Slottet 


Samtidigt är hon knuten till TV4 som kunglig expert, skriver krönikör i Connoisseur, sitter i styrelsen för Nordens Ark...

När ska du luta dig tillbaka, trappa ner och vara ledig?

– Men det här är en nedtrappning redan, säger Elisabeth Tarras-Wahlberg och skrattar.

– Jag är fortfarande nyfiken på livet. Som det är nu har jag det väldigt bra. Man får ta en dag i sänder och aldrig stänga några dörrar.

”Som det är nu har jag det väldigt bra. Man får ta en dag i sänder och aldrig stänga några dörrar”, säger Elisabeth Tarras-Wahlberg.
Foto: GUNNAR SEIJBOLD

Reser till Frankrike i påsk

En ljuspunkt i vardagen som Elisabeth Tarras-Wahlberg unnar sig är resor till Frankrike.

– Jag reser till Frankrike ibland, som nu i påsk till exempel. Det blir kanske en fem-sex gånger per år.

Du har hus i Frankrike?

– Nej, inte jag...

Men...?

– Ja, det... Det har min käraste!

Elisabeth Tarras-Wahlberg om kärleken: ”Jättebra”

78-åriga Tom Hedelius, tidigare i ledningen för bland andra Industrivärden och Handelsbanken, vann Elisabeth Tarras-Wahlbergs hjärta för ett antal år sedan.

– Det är jättebra med oss, säger Elisabeth och tillägger med ett leende:

– Men jag vill helst inte prata om mitt privatliv, faktiskt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.