Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elisabeth Tarras-Wahlberg: ”Det blir som en stor familj”

Hovets förra informationschef Elisabeth Tarras-Wahlberg om tiden med kronprinsessan i "Studio kungafamiljen".
Foto: Expressen TV
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel under prinsessans Estelles dop 2012.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Prins Daniel, prinsessan Estelle och kronprinsessan Victoria i Borgholm 2018.
Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Under sina 32 år i tjänstgöring på slottet kom Elisabeth Tarras-Wahlberg kungafamiljen, och i synnerhet kronprinsessan, nära.

– Det blir som en stor familj, vi som jobbar omkring. Vi har alla en sak i sikte – att underlätta kungafamiljens uppdrag, säger Elisabeth Tarras-Wahlberg i "Kungafamiljen".

Lördagens avsnitt av Expressen TV:s "Kungafamiljen" gästas av hovets förra informationschef Elisabeth Tarras-Wahlberg – som i 32 år tjänstgjorde vid hovet.

LÄS MER: Elisabeth Tarras-Wahlbergs resor  till Frankrike med kärleken Tom

Under sina år på slottet fick hon framför allt en nära kontakt med Victoria i och med sin tjänst som hovmarskalk åt kronprinsessan.

– Jag kan ju inte säga att jag var med på kronprinsessans fredagsmys med hennes fästman. Där gick gränsen. Men man kom ju nära, inte minst under resor. Då hände det att man åt frukost tillsammans, talade igenom dagens program och var ett bollplank, säger Elisabeth Tarras-Wahlberg.

Rollen som hovmarskalk innebär att man är chef för hovstaten – organisationen runtom en kunglig person. 

Tarras-Wahlberg: ”En stor familj”

Över tre decennier hos kungafamiljen sätter sina spår. Nyligen fick Elisabeth Tarras-Wahlberg jobb senior rådgivare på Lennox PR, men hon har fortsatt god kontakt med kungafamiljen.

– Det blir som en stor familj, vi som jobbar omkring. Vi har alla en sak i sikte – att underlätta kungafamiljens uppdrag så mycket som möjligt, säger Elisabeth Tarras-Wahlberg som saknar den dagliga kontakten med kolleger.

Under en kort tid var Elisabeth Tarras-Wahlberg även hovmarskalk åt prins Philip och prinsessan Madeleine. Men det blev för spretigt, då syskonen befann sig på olika platser både geografiskt och i sin utveckling i offentligheten.


LÄS MER: Victoria vill betala tillbaka:  bjuder personalen på festen


Kronprinsessan Victoria och prins Daniel i Jordanien tidigare i år.
Foto: TT NYHETSBYRÅN

Inga kärleksråd till kronprinsessan

När Victoria träffade sin blivande make Daniel höll kronprinsessan först låg profil, även för sin hovmarskalk.

– Det var inte så att jag märkte att hon var på gymmet extra ofta, säger Elisabeth Tarras-Wahlberg och fortsätter:

– Men hon berättade så småningom, när exakt kan jag inte riktigt komma ihåg. 

Några kärleksråd till kronprinsessan blev det aldrig. Det privata var alltid privat förklarar Elisabeth Tarras-Wahlberg och minns när Fredrik Reinfeldt blev kallad till slottet för att godkänna prins Daniel som blivande make till kronprinsessan.

LÄS MER: Kronprinsessans forna mentors nya PR-jobb

Det räcker nämligen inte med att pappa konungen godkände kronprinsessans beslut att gifta sig, likaså skulle regeringen göra.

Det innebär att en kunglighet är försiktig med att visa nya partners i offentligheten. Så var det med Victoria och Daniel berättar Elisabeth Tarras-Wahlberg:

– Man är så i fokus och det har spekulerats så länge om så många olika pojkvänner, så innan man tar steget ut i offentligheten vill man vara säker.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.