Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elever skämtade om att kidnappa Estelle

En ny kris har blossat upp på Campus Manilla efter att elever skämtat om att kidnappa prinsessan Estelle. Foto: TT NYHETSBYRÅN
Prinsessan Estelle började på den ansedda skolan efter sommaren. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU
Campus Manilla dominerades av krisrubriker under sommaren. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Prinsessan Estelle har hamnat i centrum för en ny kris på Campus Manilla. 

Elever har på ett numera nedlagt Instagramkonto skämtat om att kidnappa prinsessan, skriver Aftonbladet. 

– Hovet har varit i kontakt med skolan, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen. 

Instagramkontot ledde till att skolan kallade till krismöte, enligt uppgifter till Aftonbladet. 

Under Instagramnamnet ”Manillabitches” har elever på den ansedda skolan Campus Manilla publicerat inlägg där andra elever kränktes. 

På samma konto ska det ha skämtats om att kidnappa prinsessan Estelle som började på skolan efter sommaren. 

om jag kidnappar prinsessan Estelle på lunchrasten, hur mycket borde lösensumman vara då”, skrev en elev under hashtaggen ”prinsessanifara”, rapporterar Aftonbladet.

Enligt uppgifter till tidningen kallade skolan till krismöte efter att de fått kännedom om kontot. En källa som Expressen varit i kontakt med bekräftar uppgifterna. 

– Kontot och inläggen kom som en stor chock, med avancerade påhopp. Det är väldigt allvarligt, säger en person med insyn i skolans verksamhet till Aftonbladet. 

LÄS MER: Vittnesmål: Barn hängs ut av lärare på elitskolan

Skämtade om att kidnappa prinsessan Estelle

Skolans nytillträdde rektor Carina Hagström-Bergh har kallat eleverna bakom kontot, samt deras vårdnadshavare, till möte om Instagramkontot och inläggen, skriver tidningen. 

”Den här typen av kränkningar får konsekvenser för berörda. Det är totalt oacceptabelt att det sker. Så fort det kom till vår kännedom stängdes kontot omedelbart ned. Vi har vidtagit kraftfulla åtgärder för att det här inte ska ske igen”, skriver hon till tidningen. 

 

Campus Manilla är en grundskola och gymnasium som ligger på Djurgården i Stockholm. Foto: TT NYHETSBYRÅN


Skolan har informerat hovet om händelsen. 

– Vi har blivit informerade om den här händelsen. Hovet har varit i kontakt med skolan och i övrigt är det ingenting som vi kommentera. Vi har en god säkerhetsorganisation och när det gäller sådana här säkerhetsfrågor så har vi som policy att vi inte kommentera det. Men vi har kännedom och har fått information om detta, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen. 

”Överväga att byta skola”

En källa som Aftonbladet beskriver som en person med ”god insyn” menar att skolan kommer få det svårt att garantera prinsessan Estelles säkerhet när hon kommer upp i åldern. Under sitt första år har hon en ”skyddad miljö” i en separat byggnad. 

– Blir det ingen förändring på skolan så kommer förmodligen Daniel och Victoria överväga att byta skola, säger personen till tidningen. 

Expressen har tidigare rapporterat om krisen på Campus Manilla och att Skolinspektionen fått in anmälningar om mobbning och elitism på skolan. 

Tidigare i år eskalerade konflikten mellan ledning, styrelse och inflytelserika familjer efter att skolans rektor sparkats.

Expressen har sökt Campus Manillas rektor Carina Hagström-Bergh.