Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter tuffa beskedet – hård press på Harry och Meghan

Expressens kungliga krönikör om att prins Harry och hertiginnan Meghan tar ett steg tillbaka.
Foto: NEIL MUNNS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: SHUTTERSTOCK / REX TT NYHETSBYRÅN

Meghan och Harrys sista uppdrag som medlemmar av det brittiska kungahuset har avslöjats.

Det blir hektiskt för hertigparet de kommande veckorna, innan de officiellt slutar som ”seniora kungligheter”.

Prins Harry ska bland annat vara med när Jon Bon Jovi spelar in en välgörenhetssingel, medan Meghan ska fira internationella kvinnodagen.

Meghan, hertiginnan av Sussex, och hennes man prins Harry lämnar officiellt det brittiska kungahuset den 31 mars.

Därefter får de inte längre använda sina kungliga titlar – hans/hennes kungliga höghet – och inte heller varumärket ”Sussex Royal”, enligt Daily Mail.

Men innan dess har de ett späckat schema med kungliga uppdrag som ska bockas av, rapporterar Sky News. 

Spelar in musik och öppnar museum

För Harrys del är semestern över redan på fredag nästa vecka, då han kommer att vara på plats när den amerikanska rocksångaren Jon Bon Jovi spelar in en nyversion av sin låt ”Unbroken”.

Inspelningen sker tillsammans med Invictus Games-kören, och kommer att säljas till förmån för Invictus Games, prinsens sportturnering för veteraner som skadats under sin militärtjänst. 

Efter drygt en veckas tom kalender sätter det fart på riktigt för hertigparet när de deltar i en gala för The Endevour Fund, prins Harrys organisation som hjälper skadade eller sjuka veteraner att delta i fysiska utmaningar.

Dagen efter, den 6 mars, åker prins Harry till den anrika racingbanan Silverstone där han tillsammans med formel 1-vinnaren Lewis Hamilton ska öppna ett museum för brittisk motorsport.

Festival och kvinnodag

På lördagen, den 7 mars, är det välgörenhetskonsert med den brittiska marinkårens musiker på Royal Albert Hall i London – The Mountbatten Festival of Music.

Dagen efter ska Meghan fira internationella kvinnodagen på plats i Storbritannien, men det är dock inte helt klart vad hertiginnan har planerat för dagen. Under sin tid i det brittiska kungahuset har Meghan varit mycket engagerad i att lyfta kvinnligt entreprenörskap.

Hertigparets sista officiella åtagande som medlemmar av det brittiska kungahuset blir den årliga Samväldesgudstjänsten i Westminster Abbey, på Samväldesdagen den 9 mars.

Förutom drottning Elizabeth och prins Charles kommer även prins William och Kate, hertiginnan av Cambridge att vara på plats under gudstjänsten.

Tillbaka i London i april

Från och med den 1 april är Meghan och Harry inte längre drottningens representanter, även om de behåller sina hertigtitlar – och Harry fortsatt är en prins.

Det betyder dock inte att hertigparet kommer att ge upp sina många åtaganden för välgörenhetsorganisationer och andra icke-kungliga uppdrag.

I slutet på april kommer prins Harry att vara på plats under London Maraton, och i maj reser både han och Meghan till Haag i Nederländerna för årets Invictus Games.

Harry och Meghan förlorar sina titlar:

Nya regler för paret från och med den 1 april.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.