Efter missnöjet – Meghan och Harry vill sälja lyxhuset

Köpte huset för 134 miljoner kronor 2020..
Huset i Beverley Hills har pool och trädgård med utsikt över staden.
Foto: SIPA USA/IBL
Foto: JOE PUGLIESE / AP TT NYHETSBYRÅN

Prins Harry och Meghan Markle vill sälja sitt lyxhus i Kalifornien, skriver The Mirror.

De är inte helt nöjda med fastigheten – som har nio sovrum, spa, gym och tennisbana.

Hertigparet köpte huset för 134 miljoner kronor 2020.

För två år sedan flyttade prins Harry och Meghan Markle, hertig och hertiginnan av Sussex, till Kalifornien efter att de brutit med kungahuset.

De slog sig ner i Montecito nordväst om Los Angelos, som beskrivits som en ”kändisenklav”. Där köpte de en lyxig gård med bland annat nio sovrum, 16 badrum, spa, gym och tennisbana – för 134 miljoner kronor (11 miljoner pund), enligt brittiska medier.

Bland grannarna finns pratshowsvärdarna Ellen Degeneres och Oprah Winfrey. Den sistnämnda gjorde en mycket uppmärksammad intervju med paret i fjol, i vilken de riktade hård kritik mot kungahuset.

Inte nöjd med läget

Men hertigparet har redan tröttnat på sitt hus. Enligt källor till The Mirror vill hertigparet sälja det och hitta en ny bostad i området för dem själva och barnen Archie, 2, och Lilibet, sex månader. 

– De vill hålla sig i området men är inte jättenöjda med huset och läget, säger en person i parets närhet till tidningen.

Men enligt källan blir det ingen vanlig mäklarvisning.

– Det kommer bara att visas för personer som har råd och som är seriösa köpare.

Ägdes av rysk affärsman

Fastigheten kallas för Chateau of Riven Rock och ägdes tidigare av den ryske affärsmannen Sergej Grisjin, som anklagas för att vara delaktig i en stor pengatvättshärva efter Sovjetunionens fall. Han köpte det 2009.

Trots hertigparets grubbel så firade de jul i huset – och inte med resten av Harrys familj hemma i Storbritannien. På ett julkort visade paret upp Lilibet, som föddes i juni, för första gången. De skriver att ”Archie” gjorde dem till mamma och pappa och Lilibet till en ”familj”.

Lilibet ”Lili” Diana Mountbatten-Windsor, som är hennes fulla namn, bär sitt mellannamn efter farmor prinsessan Diana, som dog i en bilkrasch i Paris 1997.

Höjdpunkterna från omtalade intervjun med Harry och Meghan

Självmordstankar • Rasismanklagelser • Avslöjar könet på andra barnet

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.