Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter kritiken: Meghan och Harry väljer bort privatjet

Meghan och Harry på väg från Tonga i Stilla havet.
Foto: PHIL NOBEL / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: I-IMAGES / POLARIS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES

Efter att ha kritiserats för sina flygresor med privatjet – nu väljer prins Harry och Meghan att flyga reguljärt till Afrika.

Det säger en källa till CNN.

Paret har jobbat hårt för att tvätta bort stämpeln som hycklare.

Den 23 september reser Harry och Meghan, hertig och hertiginna av Sussex, till Afrika. De inleder tillsammans i Kapstaden i Sydafrika, innan Harry själv reser vidare till Angola, Malawi och Botswana.

Därefter möts de upp igen i Johannesburg i Sydafrika den 2 oktober, innan det är dags för hemfärd. Resan är tänkt att fokusera på ”samhälle, gräsrotsledarskap, kvinnors och flickors rättigheter, mental hälsa, hiv/aids och miljön”.

Kritik mot Harry och Meghan

Paret tar med sig sonen Archie, som föddes i maj i år. Det blir därmed deras första officiella tripp utomlands som familj.

Harry och Meghan har tidigare fått skarp kritik för att de valt att flyga med privatjet. I augusti kom det fram att de hade flugit privatjet tre gånger – på åtta dagar. Detta trots att de målar upp en bild av sig själva som engagerade i klimatfrågor.

Paret anklagades vara hycklare, och en av alla som reagerade var Labourparlamentarikern Teresa Pearce. Hon sa:

– Jag finner detta högst överraskande med tanke på deras oro för planeten och miljön.

Harry försvarade sig dock med att säga att han ”99 procent av tiden” reser över världen med kommersiella bolag. Och han och Meghan har fortsatt att jobba hårt för att förändra bilden på dem själva.

Väljer att flyga reguljärt

När Afrikaresan nu närmar sig väljer paret bort privatjet och reser med kommersiellt flyg, uppger en källa för CNN.

Harry och Meghan berättade också tidigare i veckan att de tänker lansera ett globalt hållbart reseinitiativ, som de kallar Travalyst.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.