Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

94-åriga drottningen tillbaka i sadeln – inför nya milstolpen

Drottning Elizabeth tog en ridtur i parken i Windsor under söndagen.Foto: I-IMAGES/POLARIS
Drottningen sitter isolerad på slottet i Windsor på grund av coronapandemin.Foto: MAUREEN MCLEAN/SHUTTERSTOCK

Snacka om hästkur för coronadeppen, drottningen!

Drottning Elizabeth har hållits isolerad under coronapandemin. Men nu har hon fotograferats ute i det fria för första gången på tio veckor – i takt med att Storbritannien börjar lätta på restriktionerna firade den 94-åriga drottningen det med att ta en ridtur i parken i Windsor under söndagen, rapporterar Reuters

Och på tisdag är det dags för ännu en milstolpe för rekordmonarken.

Storbritannien har drabbats mycket hårt av den pågående coronapandemin. Över 38 000 personer har dött i landet, den näst högsta siffran i världen efter USA:s drygt 106 000 dödsfall.

Senaste fotot av drottningen togs den 19 mars när hon kördes från Buckingham Palace till slottet i Windsor. Där har drottning Elizabeth hållits isolerad tillsammans med 98-årige maken prins Philip för att minimera risken att paret skulle smittas. Under självisoleringen har drottningen talat till nationen vid ett flertal tillfällen för att hålla moralen uppe bland britterna.

– Om vi står enade kommer vi att övervinna sjukdomen, sade drottning Elizabeth i ett tal.

Drottning Elizabeth tog en ridtur i parken i Windsor.Foto: I-IMAGES/POLARIS

67-årsjubileum av när drottning Elizabeth kröntes

Hovexperten Andrew Morton sade förra månaden att det fanns en överhängande fara att den 94-åriga monarken aldrig skulle kunna återgå till sina kungliga plikter på grund av riskerna med coronaviruset. 

– Det är fruktansvärt ledsamt, men jag kan inte se hur drottningen ska kunna komma tillbaka till jobbet, sade Andrew Morton till The Sun

Hur det blir med den saken återstår att se. Men nu har i alla fall drottningen kunnat ta sig en ridtur i solen på 14-åriga ponnyn Balmoral Fern. Drottningen har varit passionerat intresserad av ridning och hästuppfödning under hela sin 68-åriga regenttid enligt Daily Mail.

Tisdagen den 2 juni är det dags för ännu en milstolpe för världens äldsta nu levande monark som även är den som regerat längst – då är det på dagen 67 år sedan hon kröntes.

Tronföljden och kungafamiljen – här är brittiska kungahuset

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.