Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Efter dopnobben: Här festar Carl Philip med Hagasessan

Prins Carl Philip träffade sin faster, prinsessan Birgitta, på en galamiddag i Hongkong. Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURES
Prinsen anlände till festen med Sveriges generalkonsul i Hongkong, Helena Storm. Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURES DAVID SICA

HONGKONG. Prinsessan Birgitta kom inte till dopet i fredags.

Men på onsdagskvällen fick hon äntligen återse sin gudson – när hon och prins Carl Philip gick på smokingfest ihop.

Och ingen på festen kunde missa vilken nära relation de två har till varandra.

Kungens syster, prinsessan Birgitta, kunde inte komma till prins Gabriels dop i fredags. Orsaken: Hon bjöds in för sent – och hade redan hunnit planera en jobbresa till Hongkong.

– Det är som det är, sa hon till Expressen.

Lyckligtvis skulle även prins Carl Philip till Hongkong på officiellt besök. Och på onsdagskvällen korsades prinsens och fasterns vägar. 

De närvarade båda vid en galamiddag – klädkod smoking – på den exklusiva medlemsklubben "The American Club", som det svenska generalkonsulatet och den svenska handelskammaren i Hongkong arrangerade ihop.

Det blev ett kärt återseende mellan faster och brorson. Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURES

Och när prinsessan Birgitta fick syn på sin brorson Carl Philip stormade hon fram till honom, kindpussades och beklagade sig över att hon inte kunde komma i fredags.

– Det är så fint att ses, utbrast Birgitta.

Satt bredvid varandra under middagen

De två stod och minglade under kvällen innan det var dags att bege sig in till den sittande middagen. Prins Carl Philip satt vid vip-bord nummer 1, och prinsessan Birgitta vid vip-bord nummer 2 precis intill.

Även om de inte hann prata särskilt mycket mer under kvällen så var det tydligt att de var mycket glada över att träffas.

Och att de har en väldigt nära relation.

De pratade länge med varandra under kvällen. Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURES DAVID SICA

"Ska bli jättetrevligt"

Och Carl Philip kommer att få återse sin faster snart igen. Redan på torsdag eftermiddag möts de när den svenska paviljongen invigs på Hong Kong Business of Design Week.

– Det ska bli jättetrevligt! Jag gläder mig åt det, sa prinsessan Birgitta inför resan när hon fick frågan om hur det kändes att jobba ihop med Carl Philip.

Prinsessan Birgitta är i Hongkong i egenskap av beskyddare för Hongkongs handelskammare i Sverige.

Prins Carl Philip reser till Hongkong på ett officiellt besök ihop med två företagsdelegationer.