Efter beskedet – Sofias mysiga träff i solskenet

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Fredrik Sandberg/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Efter gravidbeskedet – i dag hade prinsessan Sofia sitt första officiella engagemang.

Och på måndagen träffade hon entreprenören Ida Backlund, 32, på restaurang Strandvägen 1.

"Mysig dag i huvudstaden", skriver Backlund själv på Instagram.

Det var ett härligt vårväder i Stockholm på måndagen. Flera passade på att ge sig ut i solen. Så även prinsessan Sofia som träffade entreprenören Ida Backlund, 32, på restaurang Strandvägen 1, något som Aftonbladet först rapporterade om.

Backlund har sin bas i Umeå där hon är verksam som investerare. Men på måndagen var hon i Stockholm på besök och passade på att träffa prinsessan Sofia.

"Mysig dag i huvudstaden", skriver Ida Backlund på Instagram tillsammans med en bild på henne och prinsessan Sofia vid ett av restaurangens bord. 


https://www.instagram.com/p/BSbXUTqjFK6/

På bordet står två koppar, två glas, en flaska kolsyrat vatten och en karaff med vatten. På en tallrik närmast prinsessan Sofia ligger citronklyftor. Sofia är klädd i en beige vårkappa, en blus i liknande färg och ett par blåa jeans.

Expressen har varit i kontakt med Ida Backlund som i ett mejl skriver:

"Det var ett privat möte så jag har inga kommentarer kring det."

Berättade nyligen att de väntar barn

Ida Backlund, som Sofia träffade, började sin entreprenörsresa när hon för tio år sedan grundade företaget Rapunzel of Sweden AB som säljer löshår och hårförlängningar. I dag är bolaget sålt och Backlund är i huvudsak verksam som investerare.

Prinsessan Sofia deltog i kungens representationsmiddag på Stockholms slott torsdag den 23 mars. Bara timmar innan middagen valde hon och prins Carl Philip att berätta att paret väntade sitt andra barn.

– Vi är glada att kunna meddela att vi väntar barn, ett syskon till prins Alexander. Vi ser fram emot att välkomna en ny liten medlem till vår familj, sa Carl Philip och Sofia i ett gemensamt pressmeddelande.

Sofia hade möte om dyslexi

Under tisdagen hade Sofia ett officiellt engagemang i form av ett möte med föreläsaren Susanna Cederquist som driver projektet "En bild av dyslexi".

"Har återigen förmånen att bli inbjuden till slottet och hålla i utbildning/föreläsa för medlemmar ur kungafamiljen, chefsgruppen på hovet mfl. - Så roligt med igenkänning, medhåll och fina lovord i detta viktiga ämne", skrev Susanna Cederquist på Facebook efter mötet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.