När kronprinsessan Victoria hedrade de svenska Finlandsfrivilliga i Vinterkriget kom hon i en exklusiv utstyrsel som passade ett vårigt Stockholm väl. Foto: Sören Andersson/Tt / TT NYHETSBYRÅNNär kronprinsessan Victoria hedrade de svenska Finlandsfrivilliga i Vinterkriget kom hon i en exklusiv utstyrsel som passade ett vårigt Stockholm väl. Foto: Sören Andersson/Tt / TT NYHETSBYRÅN
När kronprinsessan Victoria hedrade de svenska Finlandsfrivilliga i Vinterkriget kom hon i en exklusiv utstyrsel som passade ett vårigt Stockholm väl. Foto: Sören Andersson/Tt / TT NYHETSBYRÅN
För att hedra och hylla grannlandet Finland innehöll Victorias utstyrsel förstås design också från Finland. Foto: Sören Andersson/Tt / TT NYHETSBYRÅNFör att hedra och hylla grannlandet Finland innehöll Victorias utstyrsel förstås design också från Finland. Foto: Sören Andersson/Tt / TT NYHETSBYRÅN
För att hedra och hylla grannlandet Finland innehöll Victorias utstyrsel förstås design också från Finland. Foto: Sören Andersson/Tt / TT NYHETSBYRÅN
Kappan är inte ny, utan bars av kronprinsessan redan förra året i samband med att kungen firade 70 år. Foto: Olle SporrongKappan är inte ny, utan bars av kronprinsessan redan förra året i samband med att kungen firade 70 år. Foto: Olle Sporrong
Kappan är inte ny, utan bars av kronprinsessan redan förra året i samband med att kungen firade 70 år. Foto: Olle Sporrong

Dyrgripen i Victorias nya exklusiva vårstil

Publicerad

Här är kronprinsessan Victorias nya, exklusiva, vårstil.

När hon deltog i en minnesceremoni för vinterkriget hade hon en mix av svensk och finsk design.

Halsbandet – av finsk design – är en riktig dyrgrip, värd nästan 20 000 kronor.

När kronprinsessan Victoria hedrade de svenska Finlandsfrivilliga i Vinterkriget kom hon i en exklusiv utstyrsel som passade ett vårigt Stockholm väl.

När hon anlände till kransnedläggningen i Finlandsparken i närheten av Gärdet i Stockholm kom hon i en vit kappa, designad av svenska Ida Sjöstedt. Sjöstedt har bland annat designat prinsessan Sofias bröllopsklänning.

Kappan är inte ny, utan bars av kronprinsessan redan förra året i samband med att kungen firade 70 år.

"Kronprinsessan Victoria såg fantastisk ut när hon bar en Ida Sjöstedt-kappa i går vid kungens firande", skrev designern själv på Instagram då.

Bar finska smycken

Men Victorias var väl genomtänkt. För att hedra och hylla grannlandet Finland innehöll Victorias utstyrsel förstås design också från Finland.

Örhängena och halsbandet hon bar kommer enligt Sarah Williams, expert på kungligt mode, från designern Björn Weckström som designat för finska märket Lapponia.

Örhängena är av modellen "Gelo" och säljs på Lapponias hemsida för 2 410 svenska kronor. Halsbandet, modellen "Galactic peaks" säljs för omkring 18 000 svenska kronor.

Klänningen som kronprinsessan Victoria bar är, enligt Sarah Williams, av märket Escada. De blåa skorna kommer från märket Ginavito Rossi.

Örhängena är av modellen "Gelo" och säljs på Lapponias hemsida för 2 410 svenska kronor. Halsbandet, modellen "Galactic peaks" säljs för omkring 18 000 svenska kronor.Foto: Sören Andersson/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Deltog med Finlands president Sauli Niinistö

Under ceremonin deltog, förutom kronprinsessan Victoria, också prins Carl Philip. De kungliga syskonen deltog tillsammans Finlands president Sauli Niinistö och överste Bengt Nylander, ordförande för Svenska Finlandsfrivilligas Minnesförening.

De två sistnämnda la, tillsammans med kronprinsessan Victoria, ner varsin krans till minne av de frivilliga som stred i Vintekrriget.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.