Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drottningens systerson skiljer sig – efter 26-års äktenskap

Tronföljden och kungafamiljen – här är brittiska kungahuset.
I veckan offentliggjordes en skilsmässa mellan kungligheterna David Armstrong-Jones och Serena Armstrong-Jones.Foto: RICHARD YOUNG/REX/SHUTTERSTOCK / Copyright (c) 2019 Shutterstock.
I veckan offentliggjordes en skilsmässa mellan kungligheterna David Armstrong-Jones och Serena Armstrong-Jones.Foto: Nick Harvey/REX / Shutterstock.
I veckan offentliggjordes en skilsmässa mellan kungligheterna David Armstrong-Jones och Serena Armstrong-Jones.Foto: REX/SHUTTERSTOCK / Shutterstock

I veckan offentliggjordes en skilsmässa mellan David Armstrong-Jones och Serena Armstrong-Jones.

Han är systerson till drottning Elizabeth och son till prinsessan Margaret. 

Detta är den andra skilsmässan inom det brittiska kungahuset på kort tid, uppger Daily Mail

Det var i början av veckan som David Armstrong-Jones, 58, och Serena Armstrong-Jones, 49, offentliggjorde sin separation. Paret hade då varit gifta i över 25 år. 

 En talesperson meddelade om skilsmässan under måndagen:

”Greven och grevinnan av Snowden har kommit överens om att deras äktenskap har nått sitt slut och kommer att skilja sig”. 

Genom sin talesperson ber de också pressen att låta dem vara i fred under den svåra tiden. 

”De ber att pressen respekterar deras integritet och privatliv.”

David Armstrong-Jones är son till drottningens framlidna syster, prinsessan Margaret. Och har enligt uppgifter till Daily Mail alltid haft en nära relation till drottning Elizabeth.

Detta är den andra offentliga skilsmässan i det brittiska hovet på bara en vecka. 

I tisdags meddelade drottningens äldsta barnbarn, Peter Phillips, 42, och frun Autumn, 41, att de har separerat. Han är son till Elizabeths dotter prinsessan Anne.  

Se senaste avsnittet av Bara Nyheter:

Bara Nyheter 17 februari.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.